Crosscamp Hymer

Crosscamp: het kleintje Hymer slaat aan

Campers

Met het nieuwe merk Crosscamp ging Hymer een maatje kleiner. Een compacte buscamper, ook geschikt als dagelijkse auto. Het basisvoertuig is de Toyota ProAce Verso.

Crosscamp kiest Toyota

De campers van Crosscamp rollen bij Dethleffs in het Duitse Isny van de band. In Duitsland koop je hem vanaf 43.000 euro. Je hebt dan de versie met 88 kW / 120 pk dieselmotor. Compleet met alles wat je op vakantie nodig hebt. Niet overdreven rijk uitgerust, maar zeker niet kaal. Je kunt ook kiezen voor een 150 pk sterke 2 liter diesel en wat meer toeters en bellen. Dan haal je met gemak de 60.000 euro.

Crosscamp Toyota ProAce Verso
Croscamp: Toyota ProAce Verso.

De Toyota ProAce verschilt wat het rijden betreft niet van een personenauto. Alle knoppen en schakelaars zitten op een logische plek. Het is daarom instappen en wegrijden. Dankzij de ingebouwde DAB+ radio doe je dat ook nog eens met een lekker muziekje zonder ruis. Uiteraard te bedienen vanaf het multifunctionele stuur. Een head-up display dient als navigatiesysteem en je leest er alle belangrijke informatie onderweg.

Super compact met California-interieur

Wat we met super compact bedoelen? De Crosscamp is 4,95 meter lang, 1,92 meter breed en 1,99 meter hoog. Desondanks heeft hij een achteruitrijcamera compleet met waarschuwings-biepjes. Achter de draaibare voorstoelen het woongedeelte. Daarin lijkt de Crosscamp op o.a. de Volkswagen California. Achter de bestuurdersstoel is plek voor een kast en een keukenblok met koelkast. Een tweede neer te klappen zitrij en de verlening daarvan voor het bed. De tafel ligt in de bagageruimte achterin. Voor het eten hang je die aan het keukenblok.

Crosscamp interieur

Veel ruimte dankzij hefdak

Met het hefdak open doet de Crosscamp lekker ruim aan. Het bed in het slaaphefdak – voorzien van een raam en ventilatieopeningen – laat zich namelijk ook omhoog zetten. Je hebt tot aan vier slaapplaatsen. Al zal het met vier volwassenen krap worden. Nog meer ruimte krijg je door het keukenblok buiten te zetten. Daarvoor hoef je maar twee schroeven los te draaien. De Toyota heeft aan beide zijden een schuifdeur.

Crosscamp interieur

Handig is het separaat te openen achterraam. Voor de wat koelere avonden heeft de Crosscamp een standkachel. Verder zien we leeslampjes met touchbediening en usb-poorten. Verduistering is optioneel en moet je er dus los bij kopen. Hymer levert met dit model een zeer compacte buscamper. Een auto die voor dagelijks gebruik kan dienen, maar zeker ook prima is toegerust om te gaan camperen. Hij is er als Life ook met de Opel Zafira als basisvoertuig.

Naar de site van Crosscamp.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant