Crawler exterieur

Crawler TRC 428: stoere off road trailer

Caravans

De Crawler is een stoere off road trailer. Het model TRC 428 is een verbeterde versie. Hij komt niet uit Australië, maar uit Turkije. Het merk heeft dealers in ons land.

Crawler nu ook geïsoleerd

De TRC 428 is het nieuwste model van caravanbouwer Crawler. Deze off road trailer is een verbeterde versie van zijn voorganger. Dat uit zich voornamelijk in het feit dat hij geïsoleerd is. Daardoor is hij het hele jaar te gebruiken. De manier van isoleren past wel bij de matzwarte ruige caravan. Zo doen ze het in het leger namelijk ook. De binnenwanden worden met een 5 mm dikke isolatielaag overgespoten. Als je wil, kun je het zelf een kleurtje geven. Bodembescherming en antislingerkoppeling zijn standaard.

Crawler interieur

Deur aan de achterkant

De deur zit aan de achterkant. En ook die lijkt bij de Crawler TRC 428 afgekeken bij het leger. De klep scharniert deels omhoog. Hij blijft openstaan door middel van gasgevulde drukveren. Het onderste deel klapt omlaag en is meteen het trapje. De ingang is voorzien van een muskietennet. De beide jerrycans achterop ogen stoer. Om hem stabiel neer te zetten heeft hij achteraan een beugel die je naar beneden klapt.

Basic interieur

Aan de binnenzijde vind je rechts van de ingang het bedieningspaneel voor alle techniek en links de afstandsbediening voor het licht. Verder de nodige opbergmogelijkheden. Deze zijn ook van buiten bereikbaar. Binnen zien we twee banken – er is keus uit zeven kleuren voor de kussens – en een tafel. Hier kun je een bed van maken. Dat heeft een bedmaat van 187 bij 198 centimeter. Standaard is de boegwand open te klappen. Je krijgt dan een tentje boven de dissel met daarin nog een bed. Met een bedmaat van 175 bij 165 centimeter is dat prima geschikt voor de kinderen.

Crawler kompas
Compleet met kompas.

Niet alles standaard bij de Crawler

Met het hefdak omhoog creëer je achterin stahoogte. De tafel kan ook buiten aan de caravan worden gehangen. Aan de linkerkant trek je de kooklade naar buiten. Zo komen er een tweepits gasstel en een spoelbakje tevoorschijn. De Crawler heeft een 130 liter grote watertank. Voor het koelkastje moet je bijbetalen. Dat is niet standaard en kost tussen de 1030 en 1345 euro extra. Ook de fietsendrager is optioneel. Standaard is dan weer wel het led-lampje aan de buitenkant.

Crawler bedieningspaneel

In de disselkast een gasfles van 11 kilo en de 90 Ah huishoudaccu. Voor 525 euro extra krijg je een 230 Ah accu en voor nog eens 680 euro ook een zonnepaneel op het dak. Verwarmen op diesel kan ook, dat kost 810 euro extra. Wil je er een warmwater-boiler bij, dan ben je 1380 euro kwijt.

Crawler bed

Lekker stoer achter bijna elke auto

De Crawler heeft een leegewicht van 750 kilo. Hij mag in totaal 1650 kilo wegen. Dat komt in de praktijk neer op een laadvermogen van zo’n 720 kilo (rijklaargewicht is ongeveer 930 kilo). Daarvoor heb je een stoere alleskunner met drie tot vijf slaapplaatsen. De afmetingen zijn (lxbxh) 4,28 x 2,50 x 2,18 meter. Hij kost rond de 28.000 euro.

Naar de site van Crawler.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant