Expeditie-unit Crawler

Crawler gaat maatje groter met expeditie-unit

Campers

Het Turkse Crawler bouwde tot nu niet al te grote stoere offroad trailers. Ze gaan nu een flink maatje groter met een aluminium expeditie-unit voor op vrachtwagens.

Expeditie-unit past achterop

De expeditie-unit schroef je achterop een MAN of Mercedes. En klaar is je expeditievoertuig. Crawler – thuis in het Turkse Kocaeli Kartepe – bouwt hiermee een maat groter. Tot nu waren het vooral kleine trailers als de TRC 428. Daarvoor heeft Crawler ook dealers in ons land. De nieuwe unit werd gedemonstreerd achterop een MAN TGM 18.290. Die had een totaalgewicht van 9,6 ton en was 9 meter lang.

expeditie-unit

Voorzien van alle luxe

Hoewel de legergroene kleur anders doet vermoeden, is de expeditie-unit voorzien van alle luxe en comfort. Zoals een 500 liter bevattende watertank. Dankzij Truma is er warm water en verwarming. We zien een grote keuken, een badkamer met separate douche en toilet. Hoewel de meubels wel nog van aluminium zijn, is de indeling verder verrassend. Zo staat de ruime zitgroep voor vier personen aan de bestuurderskant voorin. Hiervan maak je desgewenst ook een tweepersoonsbed. Er tegenover staat de keuken.

expeditie-unit

De toegangsdeur naar het woongedeelte zit in het midden, tegenover de badkamer. Achterin een vast bed met daaronder flink wat bergruimte. Tussen bed en bad is nog ruimte voor een werkplek. Een bureau met zitgelegenheid. De expeditie-unit is kant en klaar. Je kunt hooguit nog de kleur kiezen. Hij kost 120.000 euro.

Naar de site van Crawler.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant