Crafter 4x4

Crafter 4×4 nu ook tot 5,5 ton

Nieuws

Het Oostenrijkse bedrijf Oberaigner brengt vierwielaandrijving voor de Volkswagen Crafter 4×4 op de markt. Met de zegen van VW en voor bussen tot aan 5,5 ton maximaal gewicht.

Crafter 4×4 volgende hoofdstuk

Volkswagen-bussen en vierwielaandrijving hebben een lange geschiedenis. De ene keer origineel VW, de andere keer via een toeleverancier. De nieuwe Crafter 4×4 kreeg het fabriekssysteem 4Motion mee. Dat systeem ging sommigen niet ver genoeg. Dus kwam de firma Seikel in 2017 met een variant met meer mogelijkheden. Nu is er een nieuwe variant – speciaal voor de Crafter tot 5,5 ton – van het Oostenrijkse Oberaigner.

Crafter 4x4 Oberaigner
Crafter 4×4: het Torsen differentieel.

Geen Haldex-koppeling. Deze zorgt bij de 4Motion-versie voor de verdeling van de aandrijving tussen voor- en achterwielen. Oberaigner maakt gebruik van het zogenaamde Torsen-differentieel. Deze is kleiner. En met een meergewicht van 130 kilo ook lichter. De Crafter heeft hiervoor ook geen verhoging nodig. Het systeem is geschikt voor de 130 kW motor. Zowel te koppelen aan de zesgangs handgeschakelde bak als aan de achttrapsautomaat. Een combinatie met luchtvering op de achteras van VB Airsuspension is optioneel mogelijk.

4x4
Iglhaut: ook voor campers

Voor een 4Motion aangedreven Crafter ben je 2000 euro extra kwijt. Dit complete systeem kost 11.300 euro. Wie nog verder wil gaan, kan terecht bij de firma Iglhaut. Daar kun je voor 27.300 euro een permanente vierwielaandrijving laten monteren met alles erop en eraan. Dit systeem is echter alleen voor Crafters tot 3,5 ton beschikbaar. Ze doen ook campers (foto boven deze tekst).

Naar de site van Oberaigner.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant