Concorde

Concorde derde merk dat Caravan Salon afzegt

Nieuws

Camperbouwer Concorde laat weten onder geen beding deel te nemen aan de Caravan Salon 2020. De gezondheid van klanten en personeel is niet te garanderen.

Concorde verrast door aankondiging Messe

Messe Düsseldorf bracht eerder een positief bericht naar buiten. De Caravan Salon 2020 zou een week later starten, maar wél doorgaan. Dat besluit was genomen in overleg met de branche en grote deelnemers, aldus het bericht. Concorde laat nu echter weten dat het bericht voor hen een volslagen verrassing was. Concorde is na de Erwin Hymer Group en Pössl het derde campermerk dat afzegt voor de beurs.

Concorde

De verantwoordelijken bij het bedrijf waren het er snel over eens. Deelname aan de drukste kampeerbeurs van het jaar zou veel extra – en dure – maatregelen vergen. Voldoen aan de hygiënemaatregelen is al amper mogelijk. Laat staan voldoende afstand houden op een drukke stand. Na het bekijken van een camper door één of hooguit twee personen zou deze meteen gedesinfecteerd moeten worden. Elk knopje, handvat en hendeltje.

Praktisch amper uitvoerbaar

Afstand houden in een camper en met elkaar praten achter mondmaskers. Dat is voor zowel bezoekers als voor medewerkers amper uitvoerbaar. Concorde kan de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van zijn personeel en de gewaardeerde bezoekers eenvoudigweg niet nemen. Ze kunnen hun veiligheid kan niet garanderen. Zeker gezien het gegeven dat een groot deel van de klanten behoort tot de risicogroepen. Wat als het doorgaan van de beurs zou leiden tot een tweede coronagolf?

Concorde

Concorde stelt dat de gezondheid boven winst maken staat. Het zijn momenteel weliswaar moeilijke tijden, maar de directie van Concorde kijkt met vertrouwen naar de toekomst. De hele branche – en dus ook Concorde zelf – komt sterker uit deze crisis. Met een Concorde – hoog comfort, autark, met alle voorzieningen aan boord – kun je prima op afstand genieten van een verantwoorde vakantie.

Naar de site van Concorde.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant