910 LI Concorde

Concorde Centurion Daily 910 LI

Campers

Meer keuze bij Concorde. De Centurion Daily-reeks krijgt er namelijk een indeling bij: de 910 LI met enkele bedden achterin. Tot nu toe was er alleen een 910 met queensbed.

Centurion Daily: 7,5 ton luxe Liner

De Iveco Daily is het basisvoertuig voor de Centurion en dat biedt voordelen. Het gewicht daalt namelijk naar maximaal 7,5 ton. Daardoor is hij geschikt voor rijbewijs C1 en het oude Duitse Klasse 3 rijbewijs. De 910 LI met enkele bedden is een uitbreiding van de Centurion Daily-lijn, die tot nu toe bestond uit de 860 LI met enkele bedden en een 910 MI met een queensbed.

Centurion Daily zithoek
L-bank, draaibare cabinestoelen en een losse stoel in de 910 LI.

De nieuwe Centurion Daily 910 LI is – net als zijn zusje de MI – 9,27 meter lang. De enkele bedden hebben aan het voeteneinde in het midden een inkeping. Je kunt ze ook samenvoegen. Dan ontstaat er een tweepersoonsbed met een breedte van 2,12 meter.

Luxe wat de klok slaat

De badkamer past in een luxe Liner. We zien chroom en deuren van echt glas. Je kunt er ook nog lekker lang van genieten. Want het duurt even voordat de watertank van 400 liter leeg is. Het toilet – hoe kan het anders – is van porselein. Het voorste deel van de Concorde Centurion Daily 910 LI is wat ruimer van opzet dan bij de MI. Dat komt omdat de enkele bedden minder ruimte innemen dan het vrijstaande queensbed. Daar profiteert onder meer de keuken van.

Centurion badkamer

Leuk detail: na een druk op de knop verdwijnt het koffiezetapparaat in het daarvoor bestemde kastje. En heb je stroom nodig? Dan komen er twee stopcontacten uit het werkblad omhoog. Luxe met een hoofdletter L. De koelkast heeft een inhoud van 175 liter. Het vriesvak biedt nog eens 31 liter. Een oven ontbreekt niet. De zithoek voorin is al even ruim. Er is keuze uit een indeling met banken tegenover elkaar of een L-vormige bank.

Concorde

Verwarming en opties

Voor de verwarming zorgt een Alde vloeistofverwarming. Vloerverwarming is standaard. Ook standaard is een 180 aH Lithium-accu. Optioneel is het accu-pakket verder uit te breiden. Onder de kap een 3 liter diesel met 154 kW / 210 pk. De Centurion Daily 910 LI is 9,27 meter lang, 2,38 meter breed en 3,54 meter hoog. Hij kost 327.000 euro exclusief bpm.

Naar de site van Concorde.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant