Concorde 2020

Concorde 2020: nieuwe Centurion en actiemodel van Charisma

Campers

Het Concorde 2020 nieuws: de nieuwe Centurion heeft de Iveco Daily of de Mercedes Atego als basisvoertuig. In elke serie is er een nieuwe indeling. En er is het actiemodel Charisma ‘Edition 30 Jahre auf Iveco. 

Concorde is lekker bezig

Concorde bouwde in het afgelopen jaar zo’n vierhonderd luxe campers met een team van 360 medewerkers. De omzet ging fors omhoog en het aantal opdrachten ging omhoog met meer dan tien procent. Gemiddeld was dat voor dit segment vijf procent. Dan mag je zeggen dat je lekker bezig bent. Concorde staat klaar om op de komende Caravan Salon in Düsseldorf weer het nodige nieuws te onthullen.

Centurion

Zo is er een compleet nieuwe Concorde Centurion te zien. Deze is zowel op een Iveco Daily als op een Mercedes Atego chassis verkrijgbaar. Ook is het nieuwe actiemodel Charisma voor het eerst te zien. Aan dit actiemodel hangt een gunstig prijskaartje. Concorde wil zo de klant mee laten vieren dat er al 30 jaar wordt samengewerkt met Iveco. Op beide nieuwelingen komt het merk nog terug in afzonderlijke persberichten.
Concorde 2020 Centurion

Vernieuwingen

Nieuw voor seizoen 2020 is dat voortaan voor alle cabines – behalve bij de Centurion – kan worden gekozen voor een tweekleurig interieur. Er zijn vier interieurdessins om uit te kiezen. De tv’s in de campers zijn voortaan smart-tv’s. Ze zijn verbonden met internet, hebben een usb-ingang en een sleuf voor een geheugenkaart. Ook krijgen alle campers een soort hotspot voor het ontvangen van data. De contactsleutel past voortaan ook op alle deuren bij de campers op Iveco. Deze zijn daarnaast voorzien van centrale vergrendeling.
Concorde 2020 Centurion

Cruiser

De Cruiser-modellen profiteren van de facelift van de Iveco. Aan de voorkant herkenbaar aan een grotere grill en kleinere, smallere koplampen. Op technisch gebied veranderde er veel, wat de veiligheid ten goede komt. Zo kwamen er talrijke assist-systemen beschikbaar. Dat zorgde wel voor een toename van het aantal kilo’s. Daarom moesten alle Credo-modellen op dieet. Ze worden voortaan gebouwd volgens de Leichbautechnik. Hierbij worden de nodige kilo’s terug gewonnen. De Credo krijgt verder een bredere deur in de opbouw. Deze sluit stiller en is voorzien van kapstokhaken.

Concorde Carver

Bij de Carver kan er voortaan ook worden gekozen voor het Daily-chassis type 65C. Dat geeft een maximaal toegestaan gewicht van 6.500 kilo. Daarbij hoort motorvariant C18 met 180 pk. Deze versie is er ook voor de Cruiser. Bij de Charisma zien we eveneens detailverbeteringen. Nieuw in deze serie is het actiemodel ‘Edition 30 Jahre auf Iveco’ (foto hieronder).
Concorde 202 Charisma 30 jahre Iveco Edition

Liner

Omdat de vraag hoog bleef, zijn bij de Liner enkele indelingen terug van even weggeweest. Ze zijn weer te bestellen: de Concorde Liner Plus 1090 MS, Liner Plus 1096 MS, Liner Plus 1140 G, Liner Plus 1146 G en de Liner Plus 890 L op Atego.
www.concorde.eu

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant