Traveller 600 DKG interieur

Compacte alkoof: Knaus Traveller 600 DKG

Campers

De alkoof is en blijft dé familiecamper bij uitstek. Het is niet voor niets een populaire verhuurcamper. De Knaus 600 DKG laat zien dat dat je ook op slechts 6,5 meter lengte veel personen kwijt kan.

600 DKG: kort maar krachtig

Bij een alkoof denk je meestal aan een grote camper. Dat hoeft echter niet. De Traveller 600 DKG van Knaus is slechts 6,50 meter lang. Dat is best compact. Oké, de hoogte blijft met 3,20 meter aanzienlijk. Het is tenslotte een alkoof. We gaan je ook niet wijsmaken dat hij aerodynamisch is. Of dat je dat niet ziet aan het brandstofverbruik als je flink wilt opschieten. Maar koop je daar een camper voor? Of ziet hij vooral binnenwegen en is 100 kilometer per uur gewoon hard genoeg? Als dat zo is, zou je je de ruimte in het interieur gewoon moeten gunnen.

600 dkg exterieur

Stapelbed: zes slaapplaatsen

De 600 DKG is anders dan de andere indelingen. Hij heeft namelijk helemaal achterin een stapelbed. Dat is handig voor de kinderen. Dat bed gaat wel ten koste van de garageruimte. Die is bij deze indeling beperkt. Voorin twee slaapplaatsen in de alkoof. En dan kun je de zithoek ook nog ombouwen tot een tweepersoonsbed. Maximaal zes slaapplaatsen. En – dat zie je niet zo heel vaak – er zijn evenveel zitplaatsen met gordel aanwezig. Iedereen die blijft slapen, kan dus ook mee rijden.

600 dkg
Het achterste gedeelte is af te sluiten.

Behalve het stapelbed is er weinig verschil in interieur van de verschillende indelingen. Er is namelijk nog een tweepersoons 550 DB en een 48 centimeter langere 650 DG. Die laatste heeft achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Daaronder een fullsize garage. Ze hebben alledrie de alkoof en een dinette waar je met vier personen kunt zitten. Aan de bestuurderskant de badkamer met toilet en daar schuin tegenover de keuken.

600 dkg alkoof

Euro 6 diesel en sandwich-opbouw

Basisvoertuig is de good old Fiat Ducato. Met vanaf modeljaar 2020 de moderne 2.3 liter multijet diesel met 120 pk. De schone euro 6 d temp motor. De opbouw is van geïsoleerde aluminium-EPS (Expanded Polystyreen) sandwichplaten. Het dak is voorzien van gfk. Goed en degelijk. De 600 DKG is met een achttal accessoirepakketten verder aan te kleden. En hij is op te waarderen naar een maximaal totaalgewicht van 3850 kilo. Voor wie 580 kilo laadvermogen te krap vindt. Is dit helemaal de camper die bij je past? Kijk dan ook eens naar de vergelijkbare Weinsberg Carahome 600 DKG. De Knaus Traveller alkoof is er vanaf 64.740 euro.

Naar de site van Knaus.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant