Airstream

Compacte Airstream Nest komt niet naar Europa

Caravans

Twee keer eerder kwam hij voorbij. Mei vorig jaar konden we hem laten zien. In augustus konden we melden dat hij ook echt gemaakt ging worden. En nu moeten we melden dat hij er is. Maar De Nest van Airstream komt niet naar Europa.

Airstream Nest blijft in US

In mei 2017 was het groot nieuws. Een kleine Airstream en niet gemaakt van aluminium. Compact en qua interieur bijna Europees te noemen. Die zou hier zeker aanslaan. Bijna vijf meter lang en gemaakt van GFK, een gewicht van 1470 kilo met een laadvermogen van 300 kilo. Modern wit interieur, contrasterend hout in combinatie met beige of mintgroen leer. De deur aan de achterkant. We maakten ons eigenlijk alleen een beetje zorgen over de prijs.

In augustus werd duidelijk dat de Airstream Nest er inderdaad zou komen. Vol verwachting klopte ons hart, want hij zou in het voorjaar van 2018 leverbaar zijn. En dat blijkt nu ook te kloppen. Alleen komt hij niet naar Europa. Er zijn geen plannen om de Airstream Nest hierheen te verschepen. Hij gaat is de USA 45.900 dollar kosten. Dat is op dit moment zo’n 37.150 euro. Wil je hem zelf hierheen halen, dan ben je – met de overtocht en de benodigde ombouw (andere as, andere trekinrichting, 230 volt, gas en keuring) – nog eens 13.000 euro verder, aldus de Duitse Airstream importeur Roka.
Airstream Nest interieur

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant