Global 7400

Comfort op zes wielen: de Global XRS 7400

Campers

De expeditiecampers van Action Mobil komen uit Oostenrijk. Het nieuwste model is de Global XRS 7400. Hij staat op een MAN TGS, heeft drie assen en zes aangedreven wielen. Onnodig te zeggen dat je voor deze 630 pk sterke mastodont een C-rijbewijs nodig hebt.

Kookzones en wasmachine

De comfortabele loungebank bouw je net zo makkelijk om tot zitgroep met eettafel. Heb je die extra zitruimte niet nodig, dan zit je prima aan de tafel bij de keuken. De lederen stoelen zijn verwarmd en geventileerd. De temperatuur binnen is naar wens te regelen. Je hoeft het nooit warm of fris te hebben. De vloeistofverwarming werkt op diesel of op stroom. Voor vertrek kun je de motor alvast verwarmen. Nooit een koude start. Koken doe je op Miele-apparatuur op inductie. Er zijn vier zogenaamde kookzones. Oven en magnetron zijn bij de Global XRS 7400 standaard. De wasmachine laat desgewenst per app weten als de was gewassen en droog is. De zelf ontwikkelde energiezuinige koelkast heeft een inhoud van 175 liter, de vriezer van 150 liter.
Global 7400

Global XRS 7400 erg duurzaam

Op het dak voor 1500 Wp aan zonnepanelen, daarmee heb je een capaciteit van 1000 Ah. De vijf aanwezige accu’s werken geheel zelfstandig. Zelfs als er vier kapot gaan, heb je nog stroom. De stroom loopt via twee 3500 Watt inverters van Mastervolt. Erg duurzaam. Zo heb je in de zomer warm water puur dankzij de zonnepanelen. De dynamo is zo krachtig dat hij tijdens de rit in 30 tot 45 minuten genoeg stroom heeft opgeslagen om de dag mee door te komen. Douchewater loopt niet weg, maar gaat via een filter en verwarming opnieuw naar de watertank. Douchen als thuis, maar dan efficiënt en duurzaam. Een druk op de knop en je stapt weer over op het conventionele systeem.
Global 7400 interieur
Deze camper wordt geheel naar wens gebouwd. Elk exemplaar is daarmee uniek en heeft een ander prijskaartje. Dat is zo met elke camper die Action Mobil op de wereld zet. Ga je naar de Caravan Salon? Loop dan vooral even langs in hal 5, stand E 05.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant