Cliff Adventure

Cliff Adventure als stoere 4×4

Campers

Het begon met een teaser in de vorm van een video van 16 seconden. In Düsseldorf was de showcar Cliff 4×4 Adventure buscamper van Sunlight ook in het echt te zien.

Adventure in camouflagekleuren

Wil je stoer doen, dan heb je daar een bijpassend uiterlijk voor nodig. Wel, dat heeft de Cliff 4×4 Adventure buscamper. Donkergrijs met zwarte wielen. Hier en daar wat rode letters of een detail in rood om lekker af te steken. Basis is de 6,36 meter lange Ducato. Met 130 pk en het hoogste dak. Dat resulteert in een stahoogte van 2,17 meter. Handig: aan iedere kant zit een schuifdeur. En natuurlijk heeft hij vierwielaandrijving.

Hangmat op het dak

Grappige gadget: op het dak kun je een hangmat kwijt. Deze is bereikbaar via de ladder achterop. Verder op het dak nog een lier die de surfer desgewenst uit het water trekt. Ach. Ook aan het repareren van je fiets is gedacht. Die kun je vastzetten in de beugel aan de binnenkant van de achterdeur. De vier grote lampen boven de voorruit trekken ook als ze niet branden de aandacht.

Andere indeling

Bij deze showcar Adventure is alles anders, ook de binnenkant. Zo zien we het keukenblok een keertje niet half in de opening van de schuifdeur staan, maar als een soort sidetable achter die schuifdeur tegen de wand. Het keukenblok bestaat uit twee pitten en een spoelbak. Geen dinettebank achter de bestuurdersstoel, maar een langsbank. Kleding berg je niet op in een kast, maar in een net. En de koelkast is in deze buscamper een koelbox.

Vier slaaplaatsen

In de Adventure kunnen vieren personen slapen. Van de zithoek voorin maak je een bed met een bedmaat van 180 bij 145 centimeter. Achterin kun je vervolgens nog twee luchtbedden opblazen van 180 bij 65 centimeter elk. Er is een losse douchecel met gordijn. Deze is zowel buiten als binnen te gebruiken. Datzelfde gordijn geeft enige privacy als je op het toilet zit. Het ontbreken van zaken als een badkamer komt goed uit. Het gewicht was namelijk een aandachtspuntje. Hij blijft nu met vierwielaandrijving onder de 3500 kilo.

Naar de site van Sunlight.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant