Citroën Spacetourer Rip Curl

Campers

Het is tot nu niet meer dan een studie. Maar wel een lekkere. De samenwerking tussen Pössl en Citroën heet Campster. Basis is de Spacetourer. Nu is er een speciale versie, de Rip Curl.

Surfbus met vierwielaandrijving

Hij is tweekleurig en heeft een hefdak. Waar kennen we dat ook alweer van? Met de Rip Curl wil Citroën laten zien hoe hip het is. Dat lukt aardig, want deze surfbus ziet er gelikt uit. De Spacetourer in avonturierslook. Maar niet alleen de look is er. Hij is ook voorzien van vierwielaandrijving met een sper op de achteras. Daarvoor werd de hulp in geroepen van specialist Dangel. Deze vierwielaandrijving kun je naar wens aan en uit zetten. In het hefbed een bed en daaronder een bank die je heel gemakkelijk buiten neer kunt zetten.
Rip Curl Citroën
Voor de surfplanken is er een speciale houder, voor de surfpakken een waterdichte kast. En er zit een weerstation in. Kun je zien of de weersomstandigheden gunstig zijn om het water op te gaan. Om je kostbare spullen op te bergen tijdens het surfen heeft hij ook een safe aan boord. Onder de kap de 150 pk/110 kW sterke diesel. Vooralsnog zal het bij deze studie blijven, zo is de verwachting. Hij zou dan concurrent worden van de eigen Campster. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wel zou deze studie voor wat meer aandacht voor de Campster kunnen zorgen.
www.citroen.nl
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant