ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Cinderella verbrandingstoilet, geen cassette meer nodig
Cinderella verbrandingstoilet, geen cassette meer nodig
Accessoires

Cinderella verbrandingstoilet, geen cassette meer nodig

  1. 15 februari 2018, 17:00
  2. 1 Reacties

Geen cassette meer onder je toilet, maar een oventje. Het verbrandingstoilet van Cinderella maakt het lopen met volle cassettes overbodig, al gaat het gasverbruik iets omhoog. Ombouwen is vaak heel goed mogelijk.

Cinderella kan overal

Het Cinderella verbrandingstoilet komt uit Noorwegen. In de caravans van Polar is het al jaren een comfortverhogend onderdeel. Toch doet het veel camperaars even fronsen. Een soort oventje in plaats van een cassette? En een vlammetje in plaats van groen of blauw spul met een geurtje? Dat gekleurde spul is voor een aantal mensen aanleiding om eens te kijken naar een milieuvriendelijkere variant. Bijkomend voordeel van het verbrandingstoilet is dat je geen wateraansluiting nodig hebt. Dus het systeem is ook te gebruiken in afgelegen vakantiehuisjes, berghutten, op bouwplaatsen enzovoorts.

Bij het verbrandingstoilet is de cassette vervangen door een oventje, een verbrandingskamer. Na het stoken op zo’n 600 graden, blijft van de uitwerpselen slechts een hoopje as over. De rook die hierbij vrijkomt, gaat de lucht in. De papieren opvangzak die je gebruikt, gaat tegelijk met de ontlasting de oven in. Er is geen water nodig om te spoelen en ook geen chemische toevoegingen. De installatie van zo’n toilet is relatief eenvoudig. Daarnaast heeft hij weinig ruimte nodig. De gebruikte techniek heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Cinderella is Europees marktleider en zo’n 65.000 toiletten doen wereldwijd dagelijks wat ze moeten doen.

Cinderella Motion voor caravan of camper

Er is keus uit vier verschillende modellen. Drie ervan – Comfort, Classic en Gas – zijn voor vaste plaatsing. Het model Cinderella Motion is geschikt voor plaatsing in caravan of camper. De eerste twee modellen werken op 220 volt, de twee laatsten op 12 volt. De Motion weegt zo’n 40 kilo en kost rond de 4000 euro. De zithoogte is 49 centimeter. Afmetingen: totale hoogte 5,1 centimeter, breed 3,9 en diep 5,9 centimeter. Behalve 12 volt heb je ook een gewone (propaan)gasaansluiting (30 mbar) nodig.

Wil je het aanwezige cassettetoilet vervangen voor een verbrandingstoilet? Meestal kan dat. Daarbij heb je wel een luchtkanaal nodig voor de aanvoer van lucht en de afvoer van de rook. Ook moet er een extra gasaansluiting worden gemaakt. Natuurlijk moet de waterleiding naar het oorspronkelijke toilet worden afgesloten. Tegenover het niet meer hoeven legen van cassettes staat een iets hoger gasverbruik. Per verbranding is dat zo’n 110 gram.

Alle info en duidelijke foto’s zijn te vinden op onderstaande (Duitstalige) site.

www.verbrennungstoilette.de

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    marijke - vrijdag 16 februari 2018 

    En wat gebeurt er met de urine?

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Accessoires, Uitrusting NIEUWS