ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Checklist camperverzekering kiezen
Checklist camperverzekering kiezen
Nieuws

Checklist camperverzekering kiezen

  1. 11 maart 2017, 11:00
  2. 1 Reacties

Bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehands camper hoort ook een camperverzekering. Waar moet je op letten als je een verzekering kiest? De NKC, Europa’s grootste camperclub, heeft daarvoor een handige checklist.

Camperverzekering kiezen: zeven punten waar je op moet letten

1.

De dekking: WA of beperkt/uitgebreid casco? WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid, deze dekking is verplicht. Zodra de camper op jouw naam staat moet je deze dekking hebben. WA biedt dekking voor schade die je met de camper bij een ander veroorzaakt.

De WA-dekking kun je aanvullen met de beperkt casco-dekking, dan is ook de schade aan je eigen camper door bijvoorbeeld storm of hagel meeverzekerd.

Wil je schade die je zelf hebt veroorzaakt aan je eigen camper meeverzekeren? Kies dan voor de uitgebreid casco dekking. Lees alles over de verschillende dekkingen.

2.

No-claimkorting: hoe werkt dit? Het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden bepaalt vaak hoeveel korting je krijgt op je premie. Dit is de no-claimkorting. Meestal mag je de schadevrije jaren die je op de autoverzekering hebt opgebouwd meenemen. Het kortingspercentage verschilt per verzekeraar. Dit geldt ook voor de maximale korting en de terugval in premiekorting na schade die je niet op anderen kunt verhalen.

3.

Pechhulpverlening meeverzekerd? De dekking voor pechhulpverlening is lang niet bij elke camperverzekering standaard meeverzekerd. Is het wel meeverzekerd? Dan ben je verzekerd van:

* Vervangend vervoer of huisvesting voor onderweg

* Dekking in binnen- en buitenland

4.

Eigen risico. De hoogte van het eigen risico heeft invloed op de (casco) premie. Kun je een hoger eigen risico dragen? Dan kan het interessant zijn het eigen risico op de polis te verhogen. Zo betaal je wat minder premie per maand of per jaar.

5.

Hoeveel kilometers? Je legt heel wat kilometers af met je camper. Check daarom of de verzekeraar een kilometergrens hanteert. Want als je boven de grens komt, wordt er vaak meer premie in rekening gebracht.

6.

Hoe zit het met de inboedel? In je camper zitten vaak veel (dure) spullen. Bekijk of deze zijn meeverzekerd op de camperverzekering. Vaak zijn de spullen tot een bepaald bedrag gratis meeverzekerd. Kijk of dit voldoende is voor jou. Heb je een reisverzekering? Deze dekt soms ook reisbagage. Het kan de moeite waard zijn om dit even op te zoeken.

7.

Verhuren van je camper. Gebruik je de camper niet het hele jaar? Dan kan het interessant zijn de camper te verhuren. Als je dit zonder toestemming van je verzekeraar doet, dan heeft de verzekeraar het recht de schade af te wijzen. Er zijn verzekeraars die een verhuurmodule aanbieden.

Extra tip! Als camperaar reis je waarschijnlijk veel en lang. Let bij het afsluiten van een camperverzekering op hoelang je aaneengesloten op reis mag. Wil jij de camperverzekeringen met elkaar vergelijken? Om het je makkelijk te maken heeft de NKC verschillende camperverzekeringen op een rij gezet. Kijk op NKC.nl/Verzekeringen

Camperverzekering: niet sexy, wel noodzakelijk.

Advertorial

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    hollander - vrijdag 31 maart 2017 

    welke verzekering neem nog mensen boven de 80 jaar als klant ben af gewezen voor wa plus op mijn leeftijd

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS