Dethleffs c'go 430 QS

Caravans

Dethleffs heeft een goede beurs in Stuttgart achter de rug. Het merk groeit en weet nieuwe klanten aan zich te binden. Dat komt o.a. doordat het merk meer wil bieden dan alleen de verkoop van campers en caravans. Zo heeft Dethleffs bijvoorbeeld ook een verhuurpoot die het goed doet. De modellen zijn jong en modern en houden rekening met de hedendaagse behoeftes van de klanten. De succesvolle instapserie c’go serie krijgt er een vijfde indeling bij.

Nieuwe Dethleffs c’go 430 QS

De c’go is populair. Licht van gewicht, compacte buitenmaten, geen grote auto nodig, modern ook. De klanten zijn vaak jonge koppels of gezinnen die voor het eerst een caravan kopen. De serie krijgt er voor dit jaar een vijfde indeling bij, de Dethleffs c’go 430 QS. Hij is 5.20 meter lang en 2.30 meter breed, heeft achterin een sanitaire ruimte en een zitgroep en voorin een hooggeplaatst bed in de dwarsrichting. Dat bed heeft de niet bepaald zuinige afmetingen van 160×210 cm. Daaronder zit de van buiten toegankelijke grote garage. Een optimaal ruimtegebruik, want zulke bedmaat verwacht je niet in zo’n compacte caravan. Tussen zitgroep, waar een tweede bed van gemaakt kan worden, en bed staat de ruime keuken met een smalle koelkast van 142 liter inhoud en een vriesvak van 15 liter. De nieuwe 430 QS gaat in ons land vanaf 12.999 euro kosten.
 
Dethleffsc'go430-ctDethleffsc'go3-ct

De c’go serie

De Caravan to go, het zit al in de naam, wil een gemakkelijke caravan zijn. Aanhaken en op pad. Standaard heeft hij alles aan boord wat je nodig hebt. Geen onnodig gedoe voor vertrek. De serie begint met de c’go 415 QS die een vanaf prijskaartje van 11.799 (in Duitsland) meekrijgt.  Daarvoor krijg je, naast een ALKO onderstel, een anti-slingerkoppelling en A-merk banden, een standaarduitrusting die voor dat geld prima te noemen is. Zelfs een voor- en achterkant en dak van GFK is gewoon standaard.  Het design van de c’go is modern, maar de buitenkant kun je een beetje ingetogen noemen. De ramen staan er scheef in, dat smoelt goed. Ook de balk met achterlichten mag gezien worden. Aan niets is te zien dat het hier een instapserie betreft. De echte blikvanger zit binnen. Het interieur is in moderne tinten, lichte vloeren, bicolor-uitvoering en “used-look” erg hip. Lichte en donkere kleuren leveren een mooi contrast. Er is keus uit vijf verschillende kleurcombinaties. Met oog op de aktieve doelgroep kun je met de stroomvoorziening aan boord twee dagen vrij staan. Ook de afvalwatertank is daarop berekend. Standaard is een 45 liter verswatertank, stromend water, drie pits en verwarming aan boord.
Dethleffsc'go-ct

Vijf indelingen

Behalve de Dethleffs c’go 430 QS zijn er nog vier indelingen beschikbaar.
De 415 QL is de kleinste. Tweepersoonsbed dwars voorin, zitgroep, sanitaire ruimte met douche en toilet en een keukenblok meteen naast de deur. Daar tegenover een kast. Hij heeft een lengte van 5.01 meter en is 2.20 meter breed en brengt 1360 kilo op de weegschaal.
Er is ook eenzelfde uitvoering maar dan met éénpersoonsbedden. Dat is de 475 EL. Enige verschil is de lengt van 5.54 metr,
De 475 FR is iets breder, hij meet 2.30 meter. Hij heeft de sanitaire ruimte naast het bed met een vrije wastafel. Meteen daaraan vast het keukenblok. Daar tegenover de kast. Achterin een ruime rondzitgroep. De 475 FR is 5.54 meter lang.
Grootste c’go is de 495 QSK, 2.30 breed, 5.84 lang en 1500 kilo zwaar. Perfect geschikt voor gezinnen met voorin dwars het tweepersoonsbed, achterin twee stapelbedden die niet alleen voor kinderen geschikt zijn, ook voor volwassenen zijn ze groot genoeg. De zitgroep biedt ruim plek aan vier en ook deze uitvoering heeft een douche, wastafel en toilet.
www.dethleffs.nl
Dethleffsc'go4-ct
 
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant