Centro Vacanza San Marino

Campings

San Marino is de volgende stop. Ik moet eerlijk bekennen dat het enige dat ik ervan weet, behalve dat het een staatje in Italië is a la Vaticaanstad, dat het ooit een eigen Formule 1 Grand Prix had. Die herinner ik me nog, hij werd gehouden van 1981 tot 2006. Verder reikt de kennis niet. We gaan het zien.

Centro Vacanza

Centro Vacanza San Marino blijkt een grote camping te zijn. We laten onze ACSI card zien en de juffrouw aan de receptie laat op de plattegrond zien waar we een plekje mogen uitzoeken. Kiezen we een witte plek, die zijn groter, dan betalen we 5 euro meer. Dat is voor onze kampeerbus, eventueel met luifel, niet nodig. De camping ligt hoog, tegen een heuvel. Dat hoor je doordat het geluid (je hoort af en toe een beetje verkeer) van beneden komt. Zien doe je het helaas niet, de vele bomen ontnemen ieder uitzicht dat verder reikt dan de camping zelf. Erg jammer vinden we. Want als je dan toch op een heuvel zit. Maar goed. Het lijkt ook wat frisser. Rond een uur of zes gaan het vest en de sokken aan.

Centro Vacanza

De plekken zijn voor mensen met een caravan, voortent en auto net aan groot genoeg. Het is dan even uitkienen. Misschien kiezen voor de grotere plekken. Voor onze kampeerbus en twee stoeltjes met een tafeltje is het ruim zat. De plaatsen liggen schuin langs de paden. Vergelijkbaar met parkeervakken. De camping is een terrassencamping met flink wat hoogteverschil, ruimte en groen tussen de terrassen. Je ziet of hoort je boven- en benedenburen amper. Het was er, toen wij er waren, ook niet druk. Sta je niet op de rij waar ook de toiletgebouwen (schoon en er is zelfs toiletpapier aanwezig) zich bevinden dan moet je een redelijk steile trap op en af. Ook om naar het zwembad, het restaurant of het winkeltje te gaan is het behoorlijk klimmen. Ook hiervoor kun je trappen gebruiken. Het zwembad is mooi en groot. Het is echter ook openbaar en in de zomer populair bij Italianen. Het kan er dus druk zijn.

Historische centrum

De bus stopt voor de camping. Kaartjes koop je bij de receptie. Laten we zeggen dat het te merken was dat de chauffeur de rit vaker had gedaan. In vele bochten omhoog in een rap tempo. Ik hou me maar wat steviger vast. Maar wat blijkt het de moeite waard als we uitgestapt zijn en het historische, door muren omringde, centrum bezoeken. Flink klimmen, dat wel. Dachten we in Perugia mooie uitzichten gezien te hebben, San Marino gaat daar gewoon nog eens overheen. Van deze vergezichten werden we stil. Prachtig.

San Marino uitzicht

Gezellige straatjes, veel winkeltjes met souvenirs, parfum, tassen, t-shirts, horloges, mokken en vuurwapens (tja). Een vampierenmuseum en een Kerstwinkeltje springen er uit. En natuurlijk heel veel terrasjes, restaurantjes, ijskramen enzovoort. Je krijgt er gemakkelijk een halve dag om. Voor drie euro per persoon retour lieten we ons vervolgens weer naar de camping rijden.

www.centrovacanzesanmarino.com

Strada San Michele 50
San Marino
info@centrovacanzesanmarino.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant