ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Cartrash, primeur op KCJ
Cartrash, primeur op KCJ
Accessoires

Cartrash, primeur op KCJ

  1. 8 oktober 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

Een primeur op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs te Utrecht. Vanaf woensdag te zien op de stand van Top Leisure Products – Hal 10 C045. Het antwoord op de vraag, waar laat ik toch die troep in de auto/camper/bij de tent?

Cartrash past in (bijna) iedere auto

Het begon allemaal met die bekende gedachte: ‘Wat doe ik met een lege koffiebeker, losse parkeerbon of oude bananenschil in de auto?’
Cartrash werd geboren. De innovatieve, duurzame prullenbak voor in vrijwel iedere auto. Niet alleen ontzettend praktisch, ook stijlvol en gemaakt van eco-vriendelijk materiaal. Na een succesvolle opstart is Cartrash.com alweer bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten om zo een oplossing te bieden voor het wereldwijde, mobiele afvalprobleem. Voor bijna alle voer-, vaar- en rijtuigen die je je maar kan bedenken komt een prullenbak in stijl. Afval deponeren waar het hoort; niet langer op straat, in het water of langs de snelwegen maar in de prullenbak.

Duurzaamheid

Na het zien van de documentaire ‘A Plastic Ocean’ was Bas volledig verbijsterd over het wereldwijde plastic probleem. Er zijn al genoeg producten die moeder natuur niet ondersteunen. Daar wilde Bas maar al te graag verandering in brengen. De eerste stoffen prullenbak gemaakt van gerecyclede PET-flessen met biologisch afbreekbare navulzakjes. Ook de verpakking is ontworpen met het oog op duurzaamheid; door de juiste afmetingen kan hij worden bezorgd in de brievenbus en verschepen we geen extra lucht.

Dutch design

Een prullenbak is niet alleen functioneel maar mag er ook mooi uitzien. In samenwerking met topontwerper Basten Leijh werd keihard gewerkt om een stijlvolle prullenbak te ontwikkelen. Basten is een bekend professioneel ontwerper in de Nederlandse design wereld. Hij staat voor een samenspel van fun en functie en zijn ontwerpen zijn beloond met o.a. de Red Dot Award en de IF award. Basten bracht Cartrash in contact met de Deense stoffenfabrikant Kvadrat. Hun kleurrijke stoffencollectie ‘revive’, volledig gemaakt van gerecyclede PET-flessen, maakte de prullenbak niet alleen duurzaam maar ook een echt designproduct. In de toekomst worden ook Coverbags met hippe prints gemaakt.

Doelmatig

Belangrijk in het ontwerptraject was de bevestigingsmethode. Hoe maak je een ontwerp zo slim dat het in zoveel mogelijk auto’s past? Na uitvoerige research bleken de hoofdsteun en het dashboardkastje de meest ideale plekken voor het plaatsen van de prullenbak. De gepatenteerde clips maken het ophangen lekker makkelijk en zorgen ervoor dat er geen permanente bevestigingen achter blijven in je auto. Het handige schuifsysteem zorgt ervoor dat je Cartrash straks ook kunt gebruiken in je boot, camper en…… met een speciale campingstok bij je tent! Dit najaar komt er ook een kleiner model voor de ‘light’ gebruikers onder ons.

www.topleisureproducts.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Accessoires, Uitrusting NIEUWS