Mondial Carthago

Carthago Mondial: 25 jaar Mercedes Sprinter

Campers

De Mondial van Carthago was precies 25 jaar geleden de eerste camper van dit merk die op een Sprinter-onderstel stond. Er zouden er meer volgen. En de reis gaat verder.

Gisteren: Carthago Mondial

Zijn naam was al even aansprekend als zijn techniek en uitrusting. Vijfentwintig jaar geleden presenteerde camperbouwer Carthago zijn Mondial (foto boven artikel). Een camper uit het topsegment. Als basisvoertuig diende de net gepresenteerde nieuwe Mercedes Sprinter. Het werd daarmee de eerste Carthago-camper met een ster. Hij kreeg opvolgers in de chic c-line en chic e-line.

“Onder onze klanten zitten veel Sprinter-liefhebbers”, aldus Bernd Wuschack, bedrijfsleider Verkoop, Marketing en Klantenservice bij Carthago. Dat is al zo sinds de presentatie van de imponerende Mondial, 25 jaar geleden. Deze was voorzien van een sandwichopbouw volledig uit aluminium. Een doorlopende en verwarmde dubbele bodem en een verlaagde garage. Samen met de indeling allemaal kenmerken van het Carthago DNA.

Vandaag: chic e-line en chic c-line

Na de Mondial volgden meerdere campermodellen op Sprinter. Zo was er de M-Liner: de eerste integraal van Carthago, de onvergetelijke Opus en ook de Carthago Chic. Voor het nieuwe seizoen staan de opvolgers in de showroom. De chic e-line en chik c-line. Bernd Wuschack: “Voor de doorbraak zorgde de nieuwe Sprinter met voorwielaandrijving. Die maakt het – samen met het verlaagde chassis van AL-KO – mogelijk om campers volgens het Carthago premium-DNA te bouwen.

Carthago e-line
Carthago chic e-line

Typische Carthago-kenmerken van de camper met ster zijn bijvoorbeeld de full led-koplampen. Het onverwisselbare design. De voortreffelijke Carthago-opbouwtechniek. En de in gelijke mate zowel praktische als comfortabele indeling. Daar komen de typische Sprinter-voordelen bij. Zoals een negentrapsautomaat, het MBUX entertainment-systeem, plus alle moderne assist-systemen. Deze combinatie zorgt voor een camper met extra klasse. Zoals ooit de Mondial.

Morgen: de reis gaat verder

En dat is – bij het zilveren jubileum van de Mondial – nog niet alles. Bernd Wuschack kondigt aan dat de gezamenlijke reis van Carthago en de Sprinter doorgaat. In de toekomst zullen nog meer Carthago-klanten kunnen genieten van reizen onder en met een goede ster.

Naar de site van Carthago.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant