ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Caravelair Alba en Sterckeman Easy: caravans vanaf 12.090 euro
Caravelair Alba en Sterckeman Easy: caravans vanaf 12.090 euro
Caravans

Caravelair Alba en Sterckeman Easy: caravans vanaf 12.090 euro

  1. 11 juli 2018, 11:00
  2. 2 Reacties

Sterckeman en Caravelair willen met hun nieuwe instapseries laten zien dat je voor hetzelfde geld als een gebruikte, ook een nieuwe caravan kunt kopen. Van de Easy en de Alba kost de kleinste maat 12.090 euro. Bovendien hebben ze een laag gewicht.

Nieuwe voor de prijs van een occasion

Bij Sterckeman heet de serie Easy. Caravelair komt met dezelfde indelingen onder de naam Alba. Daarin schuilt al meteen een verklaring voor de lage prijs. Synergie-effect heet dat. Kosten uitsparen door samen te werken en dezelfde onderdelen te gebruiken. Verder is het allemaal simpel gehouden. Er zijn amper opties om uit te kiezen. Zo is er per serie zelfs maar één stofje beschikbaar. Toch kom je niks te kort. De Trigano-groep zet ook met een instapserie zijn goede naam niet op het spel. Zo zijn de caravans rondom voorzien van GFK en zijn ze geïsoleerd met XPS.

Vier modellen

De kleinste uitvoering is de 340, die het moet stellen zonder badkamer. Hij is 3,30 meter lang en achterin vinden we een dinette. Daarvan is een bed te maken. Rechts van de deur is de kast, ertegenover het keukenblok. Voorin vind je het vaste tweepersoonsbed met een bedmaat van 140 bij 195 centimeter. Een maatje groter is de 390, voorzien van een dwars geplaatst bed, zithoek en een bad met wegklapbare wastafel.

De grootste modellen zijn de Sterckeman Easy 430 PE en 496 PE en de Caravelair Alba 426 en 496. Deze zijn achterin voorzien van stapelbedden. Voorin hebben ze een dwars geplaatst tweepersoonsbed. Het onderste stapelbed kun je weg klappen. Hierdoor ontstaat extra bergruimte voor zaken als kinderfietsen. Die passen ook prima door het serviceluik aan de zijkant. De grote modellen hebben een 50 liter verswatertank. Bij de kleinere modellen is deze 25 liter.

www.caravelair-caravans.com

www.sterckeman-caravans.com

Naschrift: Inmiddels is de Nederlandse prijs van beide modellen bekend. We zijn helaas te enthousiast geweest. De prijs af fabriek van 9.950 euro loopt hier inclusief 21% btw, transport, kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage op tot € 12.090,-. Nog steeds een mooie prijs, maar dus niet onder de 10.000 euro zoals we eerder melden. We hebben het artikel aangepast. Binnenkort het caravannieuws van beide merken met ook de andere modellen en hun Nederlandse prijs. Onze excuses.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    Thomas - donderdag 12 juli 2018 

    Hebben ze ook aangegeven wanneer ze verwachten deze nieuwe instapserie in de verkoop te zetten? Staat niet vermeld in het artikel.

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS