Camper 2021

Caravanserie Camper in nieuw jasje

Caravans

De caravanserie Camper van Dethleffs krijgt voor het nieuwe seizoen onder meer een nieuw interieur. Van de twaalf verschillende indelingen hebben er acht een stapelbed.

Camper: ultieme caravan voor gezin

Caravan- en camperbouwer Dethleffs viert in 2021 dat het merk 90 jaar bestaat. Het gezin staat letterlijk aan het begin van dit merk. Oprichter Arist Dethleffs wilde zijn gezin namelijk meenemen op zakenreis. Daarom werd de eerste ‘woonauto’ gebouwd. Dat was in 1931. De Camper belichaamt deze familiegedachte nog steeds. Voor het nieuwe seizoen ondergaat deze gezinsserie een facelift. En een nieuw interieur is niet de enige verandering. Ook het slaapgedeelte van de kinderen kreeg een upgrade.

Camper interieur

Wat blijft is de rijke standaarduitrusting. En natuurlijk de vele veiligheidsvoorzieningen. Van de twaalf indelingen zijn er acht uitgerust met stapelbedden. Toch zijn er ook indelingen voor koppels en actieve vakantiegangers. De indelingen lopen qua lengte uiteen van zo’n vijf tot ruim acht meter. Het interieur lijkt ruimer door een andere vorm van de bovenkasten. Ook zien we een nieuwe lichte en warme houttint. Deze steekt mooi af tegen de lichtgrijs getinte bovenkasten. Er is keus uit drie verschillende stofferingen: blauw, grijs en antraciet.

Camper 560 FMK
De Dethleffs Camper 560 FMK.

Facelift en upgrade

De modellen met stapelbedden kregen praktische stoffen opbergtassen bij de bedden. Eveneens nieuw zijn de beklede panelen. De luiken naar de bagageruimte onder de bedden werden – daar waar mogelijk – groter. Dat is vooral handig voor de grotere bagagestukken. Bij veel stapelbedden kan het onderste worden opgeklapt. De zo ontstane bagageruimte is van buitenaf te beladen. De populaire Didi-lamp is gebleven. Al is het nu een 12 volt-uitvoering, met een usb-aansluiting voor het opladen.

Camper 560 FMk

De Camper-serie gaat bij Dethleffs al zestig jaar mee. Het is de meest gezinsvriendelijke caravan van het merk. Hij ging in 1962 in productie en moest toen 1950 Deutsche Mark kosten. Met camper werd toen niet de kampeerauto bedoeld, maar de persoon die van kamperen geniet.

Dethleffs Camper
Camper prijzen 2021

Naar de site van Dethleffs.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant