caravans

Caravans en campers steeds populairder

Nieuws

Corona of niet, er worden meer caravans en campers verkocht. In het eerste kwartaal van 2020 zelfs meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Langzaam gaat alles weer open

De berichten voor kampeerders waren niet al te rooskleurig. Grenzen en campings bleven dicht. Sanitaire voorzieningen moesten gesloten blijven. De vrijheid die we als kampeerder zo zijn gewend, moesten we missen. Langzaam gaat het weer de goede kant op. De campings zijn weer open. Het sanitair volgt op 1 juli. Ook grenzen – Italië per 3 juni – terrassen en restaurants volgen. Kamperen – dé vakantievorm die coronaproof is – gaat het deze zomer helemaal worden. We willen er massaal met de eigen auto of camper op uit. Veel caravans en campers staan vertrekklaar op de oprit.

caravans
Je eigen plekje onder de zon. Coronaproof to the max.

Caravans en campers als zoete broodjes

In het eerste kwartaal van 2020 werden er meer campers verkocht dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De cijfers van de KCI (Kampeer en Caravan Industrie) geven een plus van maar liefst 20,9% aan. Er werden 537 nieuwe campers afgeleverd. In Duitsland werden er in een kwartaal zelfs meer campers en caravans verkocht dan ooit tevoren. Daar zagen ze een stijging van 17,9%. Dat zijn 21.506 verkochte kampeermiddelen.

De KCI verwacht dat de verkoop in het tweede kwartaal wel last krijgt van de coronacrisis. Mensen zijn wat voorzichtiger bij een bezoek aan een dealer of showroom. Ook loopt de levering van nieuwe campers en caravans enige vertraging op. De productie in veel fabrieken heeft enkele weken stil gelegen.

caravans
De productie van caravans en campers is inmiddels weer hervat.

Wil je weten hoe de situatie in Nederland kampeerland is? Kijk dan hier. We houden per Veiligheidsregio de actuele situatie bij. De ANWB introduceert overigens een Coronaproof label voor de campings in ons land. Een camping die voldoet aan de regelgeving van de RIVM krijgt zo’n label. Er is op een camping met label de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden. En er zijn hygiënemaatregelen genomen. Zo kun je lekker veilig in eigen land op vakantie.

Wil je weten welke vakantielanden bereikbaar zijn? Kijk dan hier. We houden het artikel zo actueel mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant