Caravannieuws op de Caravan Salon

Caravans

Vanaf zaterdag barst de grootste jaarlijkse kermis op kampeergebied weer los: de Caravan Salon. Alles en iedereen is aanwezig op de beurs in Düsseldorf. Welk caravannieuws is er te vinden op de Caravan Salon?

A van Adria en Airstream

Groot nieuws, maar ook nog heel geheimzinnig is de nieuwe Astella. Van dit topmodel komt er een soort cross-over tussen een tour- en een stacaravan. De Sloveense caravan- en camperbouwer wil laten zien welke weg de caravan volgens dit merk gaat bewandelen. Hadden we eerst de Glam Edition, dit is deel twee. Het comfort van een appartement, maar wel mobiel. Tot nu toe zagen we alleen teasers met donkere foto’s en tekeningen. Wie meer wil zien moet naar Düsseldorf én mag vooral ons komende Campingtrend Magazine niet missen. Of kijk morgen om 11 uur even op onze site.

Twee nieuwe modellen bij Airstream. Het Amerikaanse cultmerk met een Europese dealer in Duitsland. De kleine Bambi en grotere Caravel (foto hierboven). Ze zijn helemaal retro en zoals een Airstream moet zijn: sigaarvormig en zilver. Een goedgevulde beurs meenemen is dan wel weer handig.

C van Caravelair

Caravanbouwer Caravelair valt onder de Trigano-groep en is een zogenaamd budgetmerk. Caravelair stapt dit seizoen een voor zijn doen onbekend segment binnen. Het caravannieuws bji dit merk is de nieuwe Allegra Optima 560 kun je overal voorrijden. Deze caravan is modern, heeft een joekel van een skyroof en een grote rondzit voorin. Zusje Sterckeman zet een soortgelijke caravan neer met een andere naam. Detailverschillen als een rood en een blauw logo, verder gelijk. Er zijn vier indelingen om mee te beginnen. Uiteindelijk worden dat er acht.

E van Eriba

Natuurlijk is er de nieuwe Nova. Deze caravan rolt uit een andere fabriek van de band en krijgt een andere opbouwmethode. Bijzonder is de Nova 555. Deze heeft een hefbed voorin en is daarmee de eerste familie-Nova. Hij is er als Trend en Ambience. Dat verschil kun je goed zien op de beurs. Daar staan ze namelijk naast elkaar.

K van Kabe en Knaus

Groot caravannieuws bij Kabe. In Düsseldorf staan twee nieuwe grote jongens in de schijnwerpers. De tandemasser Hacienda 880 FK is er zowel in de Royal- als in de Imperial-serie. Natuurlijk is de 8,20 meter lange caravan winterhard. Een Kabe moet namelijk zonder mokken de Scandinavische winter doorstaan. Later meer over deze caravan op onze site.

Bij Knaus zien we een bijzondere Sport&Fun. De vrolijke caravan in het wit, blauw en groen kreeg een chic jasje. Als Black Selection werden de kleuren wit, grijs en zwart. Aan de buitenkant zien we dat ook de ladder en het dakrek in het zwart zijn uitgevoerd. In het interieur gebeurde hetzelfde met de bank en werden kussens grijs. Een heel andere look dus.

L van La Mancelle en LMC

La Mancelle bouwt eigenwijze andere caravans. Je moet er van houden. Wij vinden ze geweldig. Het Franse merk, dat onder de Trigano-groep valt, doet op de Salon van dit jaar een nieuwe (tweede) poging om voet aan de Duitse grond te krijgen. Met name topmodel Liberty moet de harten van de bezoekers stelen (foto boven artikel). In totaal zijn er drie series met zeventien verschillende indelingen.

Bij LMC onder andere een nieuwe instapper: de Sassino. Twee indelingen die vooral licht van gewicht en compact zijn. Hij weegt slechts 880 kilo. Toch is er genoeg comfort aan boord. We zien grote ramen en desgewenst staat er achterin een driepersoons-stapelbed (foto hierboven).

S van Sprite

De Engelsen gooien er ook een tandemasser tegenaan. De Cruzer 635 SR is op 1 centimeter na 8 meter lang. Helemaal achterin zien we een queensbed met een bedmaat van 1.50 bij 2 meter. Ach, als je toch de ruimte hebt, nietwaar? Uiteraard ontbreekt ook in deze Engelse caravan de oven niet. De zithoek met twee banken in lengterichting is eveneens typisch Brits.

T van Tabbert

De Tabbert Puccini is in een nieuw jasje gestoken. Je koopt met deze caravan een behoorlijk stuk design. Gelukkig is hij niet alleen mooi. Hij is ook nog eens heel erg comfortabel. Standaard zit er vloerwarming, iNet en een drinkwaterfilter op, om maar wat te noemen. Hij is er in vijf verschillende indelingen. Wij maakten een mooie video van de Tabbert Puccini.

W van Weinsberg

Weinsberg gooit zich komend seizoen vol op de trend die hefbed heet. Zowel de kleine CaraOne 390 PUH als de 540 EUH krijgen standaard zo’n ding mee. Het bed hangt boven de zithoek zodat je er overdag niks van merkt of ziet. Doordat deze caravans zo’n 13 centimeter hoger zijn dan de anderen heb je er zelfs qua stahoogte geen last van.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant