Caravanbouwer Bruder opent vestiging in Amsterdam

Caravans

Bruder XP 6 wielenTwee broers – vandaar de naam Bruder – bouwen in Australië caravans waarmee je off-road kan. Of eigenlijk móét, gezien hun uiterlijk. Binnenkort openen ze hun eerste Europese vestiging. In Amsterdam om precies te zijn.

Bruder EXP 6

Hun grootste wapenfeit is de Bruder EXP 6, die twee jaar geleden al eens voorbij kwam op deze site. Twee assen, variabele luchtvering en zelfs een wasmachine maken dat je met deze trailer tot aan het einde van de wereld kunt reizen. En ook weer terug. Dat kan overigens ook met de EXP 4, die een maatje kleiner is. De basis is een uiterst stevig ladderchassis waarop de woonunit staat. De vier wielen hebben een onafhankelijke ophanging. Rij je op asfalt, dan kan één as omhoog worden gezet. De luchtvering laat een veerweg van 31 centimeter toe, per as afzonderlijk te bedienen.
Bruder EXP 6 interieur
Hij staat hoog op de poten, waardoor het doorwaden van een beekje of riviertje geen probleem vormt. Hij is namelijk ook nog eens waterdicht. De grote achterklep zorgt ervoor dat alles buiten blijft wat buiten moet blijven. Ben je op de plek van bestemming, dan is een druk op de knop voldoende om de grote klep te openen. Heb je meteen een luifel boven je ingang. Door zijn breedte van 1,92 meter blijft de EXP 6 in hetzelfde spoor als het trekkende voertuig. Een groot voordeel. Twee reservewielen hangen aan de disselbak, daaronder een stevige bodemplaat die de caravan beschermt tegen o.a. opgeworpen stenen. Op het dak een airco die, samen met een gefilterd aanzuigsysteem, voor de frisse lucht in het interieur zorgt.
Bruder EXP 6 bed
De keuken kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Iets wat we hier nog veel te weinig zien naar onze smaak. Voorin het tweepersoonsbed, in het midden tegenover de keuken een zitje voor twee om te eten. Er kunnen nog vier extra bedden worden gemaakt in de Bruder EXP 6. De watertank lust 170 liter. Daarmee kun je een aantal dagen vooruit. Voor de verwarming zorgt een Webasto dieselkachel. Behalve een douche binnen is er ook een buitendouche. Op het dak zonnepanelen (260 Amp.). Achterop tenslotte een elektrische lier voor het geval de Bruder een keer komt vast te zitten.
Bruder EXP 6
De twee-assige EXCP 6 weegt leeg 1980 kilo en mag maximaal 3000 kilo wegen. Hij is (lbh) 6,70 bij 1,92 bij 2,12 meter groot. Vanaf midden 2019 is hij dus in Amsterdam te bewonderen. Je kunt nog even doorsparen. De Bruder EXP 6 kost rond de 90.000 euro.
Naar de site van Bruder.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant