Weinsber CaraOne

Compacte caravan: Weinsberg CaraOne 390 QD vs Adria Aviva 400 PS

Caravans

Compacte caravans met een praktische indeling en een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn populair. Campingtrend licht er twee uit: de Weinsberg CaraOne 390 QD en de Adria Aviva 400 PS.

Voor beide caravans heb je geen klein fortuin (al blijft een nieuwe caravan natuurlijk kostbaar) of gigantische trekauto nodig. Dat maakt zowel de Weinsberg CaraOne als de Adria Aviva een populaire instapcaravan.

Compacte caravan Weinsberg CaraOne
De Weinsberg CaraOne 390 QD. (Foto: caravaning.de)

Weinsberg CaraOne 390 QD

Deze compacte caravan heeft een lengte van 5,93 meter en een leeggewicht van 890 kilo. Het maximale gewicht is 1350 kilo, dus je kunt nog flink wat kleding meenemen. Of speelgoed, want zelfs in deze uitvoering heeft de CaraOne vier slaapplaatsen (de 390 PUH heeft er zelfs zes). Het maakt hem daarom een prima gezinscaravan.

Voorin is een dwarsbed geplaatst, achterin vind je de dinette. Deze treinzit is om te bouwen tot een klein tweepersoonsbed. In het midden bevindt zich de badkamer (mét een draaibaar toilet) en daartegenover een kleine keuken met drie gaspitten en een Dometic-koelkast. Een hoogstaand diner bereiden lijkt ons wat lastig, want het werkblad in de keuken is klein.

CaraOne 390 QD
De treinzit in de CaraOne is om te bouwen tot een bed.

Qua uiterlijk voldoet de CaraOne aan de moderne eisen met zijn lichte houtdecor voor de meubels in combinatie met de witte kleurvlakken. De prima hoeveelheid bagageruimte maakt dat deze compacte caravan populair is onder jonge gezinnen. De CaraOne 390 QD is verkrijgbaar vanaf 12.992 euro. Meer informatie over deze en andere caravans van Weinsberg vind je hier.

Adria Aviva 400 PS

De Adria Aviva was vorig jaar een van de bestverkochte caravans in Nederland. Liefhebbers van de Zweedse meubelketen Ikea zullen ongetwijfeld gecharmeerd zijn van het interieur, want dat lijkt zo uit het woonwarenhuis te komen.

Compacte caravan Adria Aviva
Modern en licht: de Adria Aviva.

De Adria Aviva 400 PS is met zijn 5,96 meter drie centimeter langer dan de hierboven genoemde Weinsberg CaraOne. Het leeggewicht is 850 kilo en deze caravan mag worden beladen tot 1300 kilo. Dat betekent dat ook deze compacte caravan nog volgestopt kan worden met vakantiespullen. Maar kun je die ook ergens opbergen? Jazeker, want deze compacte caravan heeft veel schappen met daarvoor schuifdeurtjes. In de disselkast zitten bovendien speciale ophangbeugels voor Ikea-kratten.

De indeling van de Adria Aviva lijkt op die van de Weinsberg CaraOne. Ook hier vind je een dwarsbed voorin en achterin een treinzit die kan worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed. Het keukentje zit eveneens op de as, maar heeft in tegenstelling tot de Weinsberg maar twee gaspitten. Optioneel is bij de Aviva wel een buitenkeuken leverbaar. Hier vind je meer informatie. De Adria Aviva 400 PS is er vanaf 13.785 euro.

Adria Aviva 400 PS
Adria Aviva 400 PS.

Welke compacte caravan kies je?

Ga je voor de Weinsberg CaraOne 390 QD of toch voor de Adria Aviva 400 PS? Allebei zijn ze licht, niet zo lang en hebben een dwarsbed aan de voorzijde en een treinzit achter. Houd je van een modern interieur? Dan spreekt de Adria je waarschijnlijk meer aan. Ben je dol op hout? Dan is de Weinsberg jouw caravan. Gelet op de prijs-kwaliteitverhouding zijn het allebei prima compacte caravans. Een verkeerde keuze kun je wat ons betreft dus niet maken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant