Caravan uit de stalling, de grote schoonmaak

Nieuws

De voorjaars- of grote schoonmaak van een caravan of camper is geen overbodige luxe na een tijd in de (overdekte) stalling. Vergeet ook niet meteen de (voor)tent mee te nemen.

(Voorjaars)schoonmaak; een wetenschap

Reinigen, wat is dat eigenlijk? Je kunt gerust spreken van een kleine wetenschap. Je moet namelijk wel weten over welk oppervlak je het hebt en welke vervuiling je van dat oppervlak af wilt krijgen. Als je dat weet, ben je er bijna. Niet helemaal, want je moet ook nog het product kiezen dat in staat is om het vuil op te lossen. Dit wil je uiteraard doen zonder dat je het oppervlak aantast door bijvoorbeeld schrobben of schuren. Daarnaast gebruik je voor het reinigen een scrub of borstel.

Reinigen en Beschermen

123 Products heeft een aantal producten in het aanbod die een voorjaarsschoonmaak gemakkelijk maken. De producten met een R in het Rood zijn voor het Reinigen. Zo is er de Clean shampoo in een navulverpakking van een liter en gebruiksklaar in een verpakking van een halve liter. Daarnaast is er een zwarte strepen-verwijderaar verkrijgbaar.
De producten met een B en in het Blauw zijn voor de Bescherming. Dat is bijvoorbeeld de vloeibare vaste wax, die minimaal een jaar blijft zitten. De producten kunnen met de hand of op de tuinslang gekoppeld worden aangebracht. Daarna ben je klaar met het reinigen en beschermen van de buitenkant. De volgende stap is het reinigen van de ramen. Natuurlijk is er daarvoor een apart product: Prozor. Dit is een reinigende anti-statische raamspray. Doordat het de ramen niet alleen reinigt, maar ook anti-statisch maakt, blijven de ramen langer schoon.
voorjaarsschoonmaak-123-products-caravan-en-camper

(Voor)tent, inclusief ramen en gordijnrails

Komen we bij de voortent. Ook voor de tentramen van de voortent is Prozor prima geschikt. Het product voor het reinigen van de tent heet Alpha. Dit product kan echter wel de waterdichtheid aantasten. Dit komt slechts bij drie van de tien tenten voor en heeft te maken met de staat van de tent en ouderdom. Het advies is om elke tent te impregneren. Dat doe je direct na de reiniging op het natte doek met Omega Wet, of – als je de tent eerst kan laten drogen – met Omega Dry. Om onderweg kleine waterdichtheidsproblemen op te lossen – of als je niet zeker bent van de waterdichtheid van je tent – is er Delta Waterdichting. Deze zit in een 500 ml spuitbus en is dus gemakkelijk mee te nemen.
Ook de gordijnrails maak je schoon. Dit doe je met Sekalube droge PTFE-spray. Dat is in de volksmond bekend als Teflon, maar omdat dat een merknaam is, mag het zo niet worden genoemd. Het is net zoiets als de merknaam Luxaflex voor raamjaloezieën. We noemen het dus PTFE. Het zorgt ervoor dat de rails wel gesmeerd zijn, maar niet vettig worden. De spray is ook te gebruiken voor de ritsen van de tent.

Waterleidingen

Volgende halte: de schoonwaterleidingen in de camper of caravan. Die worden weer schoon en fris door het doorspoelen met Press Schoon Water met een bepaalde oplossing. Na het doorspoelen ben je meteen klaar. Voor de afvalwaterleidingen is er Press Vuil Water, dat eventuele achtergebleven etensresten etc. oplost. Spoel de afvalwaterleidingen voordat de camper of caravan de stalling in gaat en de kans op een muffe lucht bij het ophalen is een stuk kleiner. Met bovengenoemde producten van 123 Products is de grote schoonmaak snel en gemakkelijk te doen.

Wil jij meer zien of een goed advies aanvragen dan kun je terecht op www.123products.nl
Mailen kan via: info@123products.nl

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!