kleox-shelter-travel-3

Piepkleine aanhanger wordt minicaravan Kleox Shelter

Caravans

De firma Kleox uit het Duitse Leipzig ziet de markt voor minicaravans groeien en springt daar handig op in met de Kleox Shelter. Dit is alweer hun tweede minicaravan op basis van een gesloten aanhanger.

De voorganger van de Shelter is de Kleox Timber. Deze aanhanger is wat groter, heeft een opbouw van hout en een hagelbestendiger gfk-dak. De Timber wordt op bestelling gebouwd.

Kleox Shelter met gfk opbouw

De Kleox Shelter is een minicaravan voorzien van een geheel gfk (polyester)-opbouw. De hele achterwand werkt als toegangsdeur en gaat hoog open. De basisversie heeft geen ramen, alleen die achterklep en een inritsbare achterwand voor het canvas kampeergevoel. Meer basic wordt het niet. De Kleox Shelter wil ook helemaal geen minicaravan zijn, maar eerder een tent met wat meer gemak en comfort.

Twee versies Kleox Shelter

De Kleox Shelter is er in twee varianten: een Basic en een Travel.
De Basic is eigenlijk niet veel meer dan een gesloten aanhanger waarin je met een eigen matras een comfortabel bed kunt maken. Wij denken dat een oppervlak van 3,10 x 1,80 meter beslist riant is.
Ga je voor de Kleox Travel, dan komen er twee ramen in de zijwanden. Het is mogelijk om vilt op de wanden aan te brengen. Een achterwand van canvas met een vliegenhor hoort ook tot de mogelijkheden.

kleox-shelter-travel

Kleox past achter iedere auto

Mag er een trekhaak onder de auto? Dan kan de Kleox Shelter erachter. Met een eigen gewicht van 210 kilo beperk je zelfs de actieradius van je elektrische auto nauwelijks. Omdat de Shelter slechts 1,10 meter hoog is en een gestroomlijnde boeg heeft, zal ook de rijwind weinig vat op hem krijgen.
De maximaal toegestane massa is 750 kilo. De minicaravan is daarnaast ongeremd om het onderhoud zo eenvoudig mogelijk te houden.

kleox-shelter-travel-back

De Basic-versie is te koop vanaf 2.990 euro en voor een aangeklede Travel ben je 4.490 euro kwijt.
Je kunt de Shelters op de website van Kleox bekijken en bestellen.
Wist je dat er ook Nederlandse minicaravans zijn? Wij schreven al eens over de Oehoe in dit artikel.

Wil je geen enkel nieuwtje meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!