LMC Vivo 580 D

LMC Vivo 580 D caravan heeft een bijzondere indeling

Caravans

De LMC Vivo 580 D carvan heeft een hele hippe indeling. De boegkeuken is een trend in caravanland. En ook de badkamer over de volle breedte achterin is populair. We kijken natuurlijk ook even wat daar nog tussen zit.

LMC Vivo 580 D caravan naar hoger niveau

De Vivo is de instapserie van LMC. Veel caravan voor een aangename prijs. De LMC Vivo 580 D lijkt echter op een hoger niveau te staan. Misschien dat LMC hem daarom het typenummer 580 meegeeft. De opbouw is in werkelijkheid namelijk 50 centimeter korter dan de 530. De 580 D – hij kwam al kort voorbij in het LMC caravannieuws – is helemaal hip. Hij heeft een keuken onder het voorraam. Zo’n boegkeuken is een trend. De badkamer – helemaal achterin – strekt zich uit over de volle breedte van de caravan. Ook al een trend. Een ruime douchecabine – 70 bij 80 centimeter – aan de ene kant en aan de andere kant het toilet. In het midden de wastafel. Meteen achter de badkamer staat het Franse bed. De populairste bedvorm van dit moment. Kortom: de LMC Vivo 580 D caravan zou wel eens bij heel wat mensen in de smaak kunnen vallen met deze indeling.

Boegkeuken, Frans bed, middenzitgroep

Tussen het Franse bed en de boegkeuken – in het midden van de caravan – staat de zitgroep. Met daarboven een joekel van een dakluik. Samen met het panoramaraam boven het voorste raam zorgt dat voor heel veel daglicht in het interieur. De zitgroep bestaat uit een L-vormige bank en een tafeltje. Je zit als het ware om de voet van het Franse bed. De boegkeuken beslaat de volle breedte van de caravan. Veel ruimte en veel daglicht. Er zijn drie pitten en de koelkast heeft een inhoud van 142 liter. Het is prettig koken in deze caravan. Wie zijn 580 D nog wat luxer wil maken, kan kiezen voor een paar mooie opties. Zo zijn een gladde buitenbeplating – het dak en de voorkant zijn van gfk – en ingelegde ramen als optie leverbaar. Wij kennen geen andere instapserie waarbij dit mogelijk is.

LMC Vivo 580 D

Boven en tegenover het Franse bed veel opbergruimte in de bovenkasten. Die zijn wit met een houtkleurige band. Een chroomkleurig streepje tussen wit en hout maakt dat het er modern en toch gezellig uitziet. Tegenover het bed langs de wand een lage smalle kast onder het raam. Die loopt vlak voor de zithoek uit in een korte L-poot die halfhoog is. Zittend op de bank kun je daar lekker met een kussen tegenaan leunen. De tafel is verschuifbaar, om de doorgang naar achteren ruimer te kunnen maken. Dat is misschien het enige zwakke punt aan deze indeling. Want een comfortabele zithoek waarbij je goed aan de tafel kunt zitten en tegelijk een ruime doorgang overhouden, blijkt moeilijk. De tafel staat of te ver van de bank, of te ver van de losse zitplaats er tegenover. En hij staat eigenlijk ook altijd in de weg als je erlangs moet.

lmc vivo 580 d

Opwaarderen gewicht aan te raden

De LMC Vivo 580 D caravan is geen kleine jongen. Met dissel meet hij 7,90 meter in de lengte. Hij is 2,32 meter breed en 2,575 meter hoog. Het leeggewicht is 1424 kilo. Dat wil zeggen dat de standaardversie – met een maximum gewicht van 1600 kilo – een krap laadvermogen heeft. Wie meer bagage wil meenemen, kan de 580 D echter op laten waarderen. Van 1600 naar 1800 of zelfs 2000 kilo. Dan kan er een hele hoop vakantiebagage mee. Om precies te zijn 576 kilo. De LMC Vivo 580 D – met twee tot drie slaapplaatsen – is er in ons land vanaf 26.510 euro.

LMC Vivo 580 D

LxBxH: 7,90 x 2,32 x 2,575
Aantal slaapplaatsen: 2 tot 3
Leeggewicht: 1424 kilo
Maximaal gewicht: 1600 kilo
NL Prijs: 26.510 euro
Website: LMC.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!