jonger

Caravan- en campereigenaren steeds jonger

Nieuws

Eigenaren van caravans en campers zijn steeds jonger. Dat laten cijfers van de BOVAG en het RDC (Rai documentatiecentrum) zien.

Camping trekt jonger publiek

Kamperen zit duidelijk in de lift bij de leeftijdsgroep tot en met 35 jaar. Het aantal caravaneigenaren van 35 jaar of jonger nam tussen april en juni van dit jaar met 6,6% toe. Bij de campers was dat zelfs 17,2%. Kijken we naar de jongste leeftijdsgroep – van 18 tot en met 25 jaar – dan zien we zelfs een groei van 7,2% bij de caravans. En dat terwijl het bezit bij eigenaren van 65 jaar en ouder afnam met 1,9%. De caravan is duidelijk bezig aan een verjongingskuur wat eigenaren betreft. In totaal stonden er op 1 juli dit jaar 422.127 caravans – van boven de 750 kilo – in Nederland geregistreerd.

In het tweede kwartaal van 2020 nam het camperbezit onder de jongste groep van 18 tot en met 25 jaar met maar liefst 26,8 % toe. Bij de 65-plussers bedroeg die stijging slechts 1,5 %. Het totale aantal kampeerauto’s in Nederland steeg in die drie maanden met 3,2 % tot een recordaantal van ruim 135.000. De camping blijkt voor jongeren en jonge gezinnen het perfecte vakantie-alternatief in deze coronatijd. Het kan vlak over de grens of in eigen land én het is coronaproof. Daar komt bij dat veel jongeren het kamperen nog kennen van de tijd dat ze met hun ouders op vakantie gingen.

Ben je nog op zoek naar een leuke camperbestemming? Wat dacht je van een plek bij een Duitse wijnboer? Lees er hier meer over.

Nieuwe caravan op het oog? Kijk dan vooraf ook even naar begrippen als trekgewicht en kogeldruk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant