ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Caravan en camper van het Jaar 2018
Caravan en camper van het Jaar 2018
Nieuws

Caravan en camper van het Jaar 2018

  1. 11 oktober 2017, 15:15
  2. 0 Reacties

De KCK/ANWB Kamperen caravan en camper van het jaar 2018 zijn geworden, roffelderoffel, de Coco van Dethleffs en de Summit 600 Plus van Pössl. Dat werd net bekend gemaakt in Utrecht op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Camper van het jaar 2018: Pössl Summit 600 Plus

Kampeerauto van het Jaar 2018De jury was van mening dat deze buscamper in vergelijking met andere buscampers een zeer compleet interieur heeft. De afwerking is vakkundig en de ergonomie doordacht. Meer bewegingsvrijheid door afgeronde vormen van tafel en keukenblok. Hij doet ruimtelijk aan door het lage meubelwerk. Door een draaibare wand maak je van de toiletruimte een douchecabine. Wat de jury verder opviel waren de luxe vensters, de uitgebreide verwarming, het grote bed, de sfeerverlichting en zaken als een tweede airbag, cruise control en de verstelbare stoelen. “Tel daarbij de Citroën Jumper als basis met standaard een 2.0 liter Euro-6 BlueHDi-dieselmotor met maar liefst 163 pk en je hebt een winnaar”, aldus de jury.

Meer over deze Summit.

Caravan van het Jaar 2018: Dethleffs Coco

De jury noemde de bereikte gewichtsbesparing als sterke troef. Het productiemodel zal rond de 650 kilo gaan wegen, zo is de verwachting. Ook de ergonomie en het design vallen op. Het uitgangspunt van de Hymer projectgroep die tekende voor de Coco, een samenstelling van cocoon en comely, was een terugkeer in een prettige woonomgeving. De deels modulaire meubelen zijn verplaatsbaar en hebben dus geen aandeel in de stevigheid van de carrosserie. Daarvoor zorgen lichtgewicht materialen en doordachte vormgeving. Bedoeling is dat er meerdere indelingsvarianten beschikbaar komen. Prijs naar verwachting rond de 17000 euro.  Een eervolle vermelding is er voor de nummer twee, de Deseo van Knaus en de nummer drie, de Hobby On Tour.

Meer over de Coco.

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS

Hoe kampeert Europa?
Nieuws

Hoe kampeert Europa?

Hymer wilde weten hoe Europeanen kamperen en deed onderzoek onder 3800 kampeerders uit negen landen. Hieruit blijkt onder meer dat er een flink verschil is tussen de Nederlandse en de Italiaanse kampeerder. Italiaan versus…

  1. 21 september 2018, 17:00
  2. 0 Reacties
Erwin Hymer Group verkocht!
Nieuws

Erwin Hymer Group verkocht!

Zojuist ontvingen wij het bericht dat Thor Industries – de grootste fabrikant van vrijetijdsvoertuigen in Amerika – EHG (Erwin Hymer Group) heeft overgenomen. In een persconferentie die vanmiddag plaatsvindt, wordt meer duidelijk over de details van…

  1. 18 september 2018, 15:01
  2. 0 Reacties