ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Caravan en camper van het Jaar 2018
Caravan en camper van het Jaar 2018
Nieuws

Caravan en camper van het Jaar 2018

  1. 11 oktober 2017, 15:15
  2. 0 Reacties

De KCK/ANWB Kamperen caravan en camper van het jaar 2018 zijn geworden, roffelderoffel, de Coco van Dethleffs en de Summit 600 Plus van Pössl. Dat werd net bekend gemaakt in Utrecht op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Camper van het jaar 2018: Pössl Summit 600 Plus

Kampeerauto van het Jaar 2018De jury was van mening dat deze buscamper in vergelijking met andere buscampers een zeer compleet interieur heeft. De afwerking is vakkundig en de ergonomie doordacht. Meer bewegingsvrijheid door afgeronde vormen van tafel en keukenblok. Hij doet ruimtelijk aan door het lage meubelwerk. Door een draaibare wand maak je van de toiletruimte een douchecabine. Wat de jury verder opviel waren de luxe vensters, de uitgebreide verwarming, het grote bed, de sfeerverlichting en zaken als een tweede airbag, cruise control en de verstelbare stoelen. “Tel daarbij de Citroën Jumper als basis met standaard een 2.0 liter Euro-6 BlueHDi-dieselmotor met maar liefst 163 pk en je hebt een winnaar”, aldus de jury.

Meer over deze Summit.

Caravan van het Jaar 2018: Dethleffs Coco

De jury noemde de bereikte gewichtsbesparing als sterke troef. Het productiemodel zal rond de 650 kilo gaan wegen, zo is de verwachting. Ook de ergonomie en het design vallen op. Het uitgangspunt van de Hymer projectgroep die tekende voor de Coco, een samenstelling van cocoon en comely, was een terugkeer in een prettige woonomgeving. De deels modulaire meubelen zijn verplaatsbaar en hebben dus geen aandeel in de stevigheid van de carrosserie. Daarvoor zorgen lichtgewicht materialen en doordachte vormgeving. Bedoeling is dat er meerdere indelingsvarianten beschikbaar komen. Prijs naar verwachting rond de 17000 euro.  Een eervolle vermelding is er voor de nummer twee, de Deseo van Knaus en de nummer drie, de Hobby On Tour.

Meer over de Coco.

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS

Sky Lodge: avontuurlijke kampeerervaring
Nieuws

Sky Lodge: avontuurlijke kampeerervaring

Eens iets anders? Het idee: zet een daktent op een paar palen en noem het Sky Lodge. Het resultaat? Een glamping kampeerervaring op twee verdiepingen. Binnenkort te huur op bijvoorbeeld camping De Drenthse Roos….

  1. 16 februari 2018, 11:00
  2. 0 Reacties
TV kijken in het buitenland met Ziggo en KPN
Nieuws

TV kijken in het buitenland met Ziggo en KPN

Zowel KPN als Ziggo kondigen aan het zogenaamde geo-blocking bij de online tv-diensten binnenkort af te schaffen. Dit gebeurt in ieder geval vóór 1 mei, als de nieuwe regelgeving in werking treedt. Vanaf dan kunnen we…

  1. 11 februari 2018, 11:00
  2. 3 Reacties
Duitse milieusticker in Maastricht?
Nieuws

Duitse milieusticker in Maastricht?

Maastricht wil naar Duits voorbeeld het milieuvignet invoeren voor het eigen stadscentrum. Daarmee zou het meteen de strengste zone zijn. Misschien ook de gemakkelijkste, want veel Maastrichtenaren hebben al zo’n Duits vignet achter de…

  1. 7 februari 2018, 17:00
  2. 0 Reacties