carado 2021

Carado 2021 campernieuws

Campers

Bij de Duitse camperbouwer Carado drie nieuwe modellen voor het seizoen 2021. Het zijn twee halfintegralen en een korte alkoof.

Carado 2021: smalle V 339

Bij Carado is Van de naam van de smalle halfintegraalserie. En dat korten ze af tot V. De gedachte daarachter is dat deze halfintegraal bijna net zo smal is als een buscamper. De bestaande V 132 en V 337 blijven bestaan. Er komt voor het nieuwe seizoen een derde V bij. Met een lengte van 6,86 meter is dit ook meteen de langste van deze serie. Pronkstuk van de V 339 is het bijna twee meter lange queensbed achterin. Ook hier de halfhoge kast voor het bed, waardoor je door de hele camper kan kijken. Dat doet erg ruimtelijk aan. De V 339 kost af-fabriek rond de 39.000 euro (ex bpm).

carado 2021

T 459 met face-to-face-zithoek

Bij de bredere halfintegraal – want die heeft Carado ook – eveneens een nieuwe indeling. De T 459 (foto boven artikel) komt bovenop de al bestaande tien indelingen. Bij binnenkomst valt de opstelling van de zithoek op. Daar zien we de banken heel modern tegenover elkaar staan. Ook dit nieuwe model is met 7,39 meter het langste van de serie. Na het draaien van de cabinestoelen heb je een zithoek waarin je met tot aan zes personen kunt zitten. Van elke bank is een zitplaats met gordel te maken. Zo kun je met z’n vieren veilig op weg. Zowel onder de bank als onder het queensbed ruime opbergmogelijkheden. Voor het nieuwe seizoen zien we meer mogelijkheden wat betreft de verlichting. Ook aan usb-stopcontacten is gedacht. Prijs af-fabriek: 45.300 euro (ex bpm).

carado

A 132: alkoof onder de zes meter

Precies zes centimeter blijft de alkoof A 132 onder de zes meter-grens. Dit is het vierde alkoofmodel van Carado. Leuk: het uittrekbare opstapje naar het bed achterin zit verborgen in de kast. Bij alle alkoven is het bed vanaf het nieuwe seizoen voor de helft omhoog te klappen. Dat geeft veel ruimte en bewegingsvrijheid. Daar bovenop is het nieuwe bed ook nog eens lichter van gewicht. De A 132 kost af-fabriek 39.200 euro (ex bpm).

A 132

Clever en Clever+

Wil je de Carado verder aankleden? Dat kan met het Clever- en Clever+-pakket. Van aluminium velgen via de achteruitrijcamera tot aan een tv. Dat en meer zit in het Clever-pakket. Wil je meer, dan kies je voor het plusje. Dan krijg je ook de sterkere 140 pk motor. En een kleurtje op de bumpers. Twee Isofix-gordelsluitingen voor kinderzitjes zitten vanaf dit seizoen standaard in alle campers van Carado. Wat bij dit merk natuurlijk onveranderd blijft is de gunstige prijs.

Naar de site van Carado.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant