Campwerk

Campwerk neemt 3DOG over

Vouwwagens

Het Hamburgse 3DOG camping – fabrikant van vouwwagens en daktenten – is overgenomen door branchegenoot Campwerk. Daarmee zijn de service en onderdelenvoorziening gewaarborgd.

3DOG van Hymer naar Campwerk

3DOG heeft roerige jaren achter de rug. Het bedrijf haalde zelf zijn kwaliteitsstoffen uit Australië. In Hamburg werden daar vouwwagens en daktenten van gemaakt. De kwaliteit was prima, de wens van de klant stond centraal. Toch bleek de prijs voor dit maatwerk te hoog en de verkoop stokte. In 2015 werd 3DOG overgenomen door de Erwin Hymer Group. Dat bedrijf werd op zijn beurt onlangs overgenomen door het Amerikaanse Thor Industries. Eind vorig jaar stopte de productie van 3DOG.

Campwerk

Campwerk heeft 3DOG nu overgenomen. Naast onderdelen, machines en materiaal, verhuizen er ook medewerkers en know-how naar het hoofdkantoor in Bochum. De werkplaats en het naaiatelier zijn bij de overname inbegrepen. Productie van accessoires is op aanvraag mogelijk. Een hervatting van de productie is vooralsnog niet gepland.

Nieuwe site, via Duitsland

Binnen het bedrijf houdt een aantal medewerkers zich bezig met 3DOG-producten. Zij zijn bereikbaar via www.3dog.de. Vooralsnog loopt dit via de Duitse vestiging. De overname valt samen met de seizoenstart én met de beursmarathon. Al met al een flinke uitdaging. Naast de uitbreiding gaat namelijk ook de introductie van nieuwe producten gewoon door. Zoals de Skycamp Mini in maart.

Wie tot nu toe heeft ‘geflirt’ met een 3DOG-tenttrailer, maar nog geen keuze heeft gemaakt, wordt door Michael Krämer expliciet uitgenodigd. “Kom eens langs in een van onze vier showrooms, waaronder die in Nederland, óf op een van de vele beurzen waar we zijn. Wij houden van datgene wat we doen en dat zal u zeker merken bij onze medewerkers”.  

Over CAMPWERK

Campwerk is de specialist op het gebied van compact kamperen. Geïnspireerd op de Australische tenttrailers, startte Michael Krämer in 2010 zijn onderneming, die nu is gesitueerd in Bochum. Mobiliteit, avontuur, vrijheid en verbondenheid met de natuur is wat je met deze tenttrailers en daktenten kunt beleven. Sinds 2018 is Campwerk eveneens exclusief distributeur van het merk iKamper in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Benelux. Campwerk presenteert zijn producten in de vier eigen showrooms, waaronder in Nederland. Daarnaast is het merk jaarlijks op zo’n veertig kampeer- en outdoorbeurzen te vinden.

Naar de site van Campwerk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!