campwerk

Campwerk Nederland verhuist

Vouwwagens

Campwerk is specialist op het gebied van compact en stoer kamperen. Het van oorsprong Duitse bedrijf is in ons land uit zijn vestiging gegroeid.

Campwerk naar Tynaarlo

Campwerk opende in 2016 zijn eerste buitenlandse vestiging in kampeerminnend Nederland. Dat bleek een goede zet. Ze groeiden in vier jaar uit het oude pand. Daarom verhuizen ze naar een 500 vierkante meter groot pand. Daar tonen ze een breed assortiment tenttrailers (vouwwagens), daktenten en offroad bagagetrailers. Vanaf 15 mei is de nieuwe vestiging in Tynaarlo – bij Assen – geopend.

Groeiende belangstelling outdoor lifestyle

Ivar van der Leij is het gezicht van Campwerk in de Benelux. We treffen hem in het nieuwe pand. Van der Leij: “Onze producten sluiten goed aan op de groeiende vraag naar compacte, gemakkelijk op te zetten en comfortabele kampeermiddelen. En de outdoor-lifestyle die daarbij past. Dat outdoorgevoel, dat buiten zijn, spreekt steeds meer mensen aan. Dat gevoel wordt naar mijn mening nu versterkt door het coronavirus. Vliegen naar verre oorden in een krap vliegtuig en verblijven in een all-inclusive hotel. Dat brengt risico’s met zich mee. Met een vouwwagen of daktent heb je de ruimte. Je kunt dichter bij huis heel flexibel vakantie houden. De blikken gaan weer richting binnenland en bestemmingen binnen Europa. Op termijn geeft deze ontwikkeling een boost aan kamperen”.

campwerk

Naast tenttrailers ook daktenten

De oude vestiging in Leek is inmiddels te klein. Campwerk kan er niet meer alles laten zien. In het nieuwe pand kan dat wel en ook nog eens op een mooiere manier. Naast de tenttrailers worden daktenten ook steeds belangrijker voor het bedrijf. Zo zijn de daktenten van iKamper in Tynaarlo te zien. Campwerk is sinds 2018 distributeur van dit merk voor een groot deel van Europa en is inmiddels de grootste afnemer van dit merk wereldwijd.

“Met iKamper hebben we nu ook een veel breder assortiment aan daktenten dat we in ons nieuwe pand tentoonstellen. Van een lichte soft-top voor een kleine auto als een Fiat 500 tot hardtop daktenten die plaats bieden aan het hele gezin. Eigenlijk kunnen we nu een daktent laten zien voor vrijwel iedere auto en elk budget. Voor Noord-Nederland is zo’n brede keuze aan daktenten echt uniek”, aldus van der Leij.

Opening half mei

Vanaf 16 mei is de nieuwe showroom operationeel. Tot die tijd is de vestiging wegens de verhuizing gesloten. Daarna blijft Campwerk Nederland op afspraak werken, zodat bezoekers zo min mogelijk tegelijkertijd aanwezig zijn. Uiteraard houdt men de anderhalvemeterregel in acht. “Een officiële opening doen we later in het jaar. We hopen dat de coronamaatregelen dan versoepeld zijn en we dan feestelijk bij elkaar kunnen komen”, zegt van der Leij enthousiast.

CAMPWERK Nederland

Vriezerweg 14c
9482 TB Tynaarlo
Bel +31 (0)85 401 65 00 voor het maken van een afspraak. Per mail kan dat ook via info@campwerk.nl

Naar de site van Campwerk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!