Campster 4x4

Campster 4×4 van Pössl

Campers

De Citroën Spacetourer – basis voor de Campster – is er alleen met voorwielaandrijving. Toch is er nu de Pössl Campster 4×4. Met dank aan de firma Dangel.

Eindelijk: de Campster 4×4

Het heeft wel even geduurd. Want al in 2017 liet Citroën een 4×4 concept car zien. Destijds een Spacetourer die samen met Rip Curl en Pössl was gebouwd. De verhoogde concept car met sper op de achteras was voorzien van een vierwielaandrijving uit de welbekende stal van de Franse firma Dangel. Hij werd toen al gezien als een interessant en welkom alternatief.

Campster 4x4

En nu is het zover. De eerste exemplaren staan in de showroom. Om precies te zijn bij Autohaus Melzer in het Duitse Jestetten. Dat ligt op 740 kilometer van Utrecht, rechts van Bazel. De Campster 4×4 kost daar 57.000 euro. Dat is exclusief onze bpm. Hij heeft 150 pk onder de kap en een zesversnellingsbak. Behalve sperren op de assen krijgt hij af-fabriek de nodige beschermingsplaten aangemeten. Voor de motor, de versnellingsbak, de brandstof- en AdBlue-tank.

Dangel Campster 4x4

Hoog op de poten

Hij heeft – door een verhoging – een bodemvrijheid van 20 centimeter. Op de weg staat de Campster 4×4 in de eco-stand met 2wd. Alleen de voorwielen worden aangedreven. Lekker zuinig. Bij het verlaten van de gebaande paden gaat de knop om naar 4wd. Verliezen de voorwielen grip, dan zorgt een visco-koppeling ervoor dat de achterwielen te hulp schieten. Dat doet hij geheel automatisch.

De ombouw zelf kost overigens bij Dangel 10.000 euro. De basis-Campster is in Duitsland vanaf 40.000 euro verkrijgbaar. Met de nodige extra aanpassingen is de prijs voor deze aangeboden Campster 4×4-versie daarom best scherp te noemen.

Naar de site Campster.de

bron Dangel / Autohaus Melzer foto
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant