ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Campingtrend Jaaroverzicht 2017 (1)
Campingtrend Jaaroverzicht 2017 (1)
Nieuws

Campingtrend Jaaroverzicht 2017 (1)

  1. 29 december 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

We kijken in ons Jaaroverzicht 2017 terug op wederom een fijn kampeerjaar met mooie verkoopcijfers. Wat waren de best gelezen berichten van het afgelopen jaar? Wat trok de meeste aandacht van onze lezers?

Januari 2017

Een opblaasbare tochtstrip met de naam Seal Tube zorgde voor het op één na best gelezen bericht in de eerste maand van dit jaar. Fabrikant Gentle Tents baarde eerder opzien met opblaasbare tenten en kampeermeubels met hippe kleuren en vooral hele dikke luchtslangen. Dit jaar kwam hetzelfde bedrijf nog met een opblaasbare vouwwagen voor achter de fiets, de B Turtle, in het nieuws. De wereld maakt kennis met Donald Trump als president van Amerika. In de categorie caravans viel onze mond massaal open bij het zien van de Escape Sport, die werd omschreven als de ultieme man cave. Daar konden heel wat mensen zich blijkbaar iets bij voorstellen.

jaaroverzicht 2017

Februari 2017

Wij waren onder de indruk van een nieuwe indeling en noemden de camper met loungebank geniaal. Heel veel aandacht trok ook de Biod caravan die standaard met een houtkachel te koop werd aangeboden. De trailer van Taxa Outdoors, de Cricket, viel eveneens goed in de smaak.

Maart 2017

De Franse PSA-groep, Peugeot/Citroën, legt 2,2 miljard euro op tafel en koopt Opel. Wij maken aan het eind van de maand melding van een vouwwagen met een wel heel revolutionair anti-diefstalsysteem. Een Nederlandse buscamper ziet het levenslicht en wij zijn erbij. De Roadtrip van Innova is geboren, we maken er meteen een mooie video van. Innova bouwt hem met de Mercedes Sprinter als basis. Als je dat wilt kun je ook een jong gebruikte bus daarvoor gebruiken. Dat scheelt weer flink in de bpm. Zooom komt met een elektrische camper. Basis is de Nissan e-NV200. We zijn nieuwsgierig. Niet vreemd na alle nieuws over milieuzones en vervuilende diesels.

April 2017

Het lukt twee geleende Chinese Panda’s om ons land op zijn kop te zetten. Even is de aankomst van het koppel het belangrijkste nieuws. De Tipoon, een mini-caravan met slide-out trekt deze maand bijna de meeste aandacht op onze site. De nieuwe kleine Airstream met de naam Basecamp is hem echter nipt voor. Een kleintje Airstream, met alle kenmerken van zijn grotere broers. We zien hem helemaal zitten. Alleen die prijs…. Een artikel over het katoenen tentdoek van Nederlands trots De Waard haalt de derde plek op de ranglijst van best gelezen artikels deze maand.

Mei 2017

Tom Dumoulin wint als eerste Nederlander de Giro en Feyenoord mag zich voor de 15e keer landskampioen noemen. Wij maken een video van de Pössl Summit 600 Plus. Inderdaad, de buscamper die later de felbegeerde titel “Camper van het Jaar” binnen weet te halen. Best gelezen deze maand is het artikel over de veranderende regelgeving aangaande winterbanden in Duitsland. Ook de tentharing voorzien van een LED-lamp trekt veel belangstelling.

Juni 2017

Wij bezoeken voor het eerst Denemarken en mogen dat doen met een Subaru en een Adria Aviva. Dat blijkt een bijzonder prettige combinatie te zijn. Knaus presenteert haar nieuwe Deseo en die slaat behoorlijk in. Hoewel niet iedereen ervoor valt, hij lijkt op een paardentrailer komt regelmatig voorbij, is het een bijzonder praktisch ontwerp. Je kunt er in ieder geval het nodige in kwijt, van motor, kayak tot zelfs een quad. Daarbij is de Deseo een echte comfortabele caravan geworden. Dat de legendarische VW T1 terugkomt als de elektrische Buzz is groot nieuws. Inmiddels weten we dat we nog even geduld zullen moeten hebben.

Morgen deel 2 van ons Campingtrend Jaaroverzicht.

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS