Campings

Zeeland en andere regio’s sluiten campings

Nieuws

De Veiligheidsregio’s Zeeland, Noord-Holland-Noord en Twente sluiten alle campings. Ook op de Veluwe en in de Achterhoek gaan ze dicht. Voorlopig tot 6 april.

Veiligheidsregio’s houden campings dicht

De burgemeesters uit Noord-Holland vergaderden gisteren. Ze spraken onder meer over een nieuwe noodverordening vanwege de coronacrisis. Voorzitter van de Noord-Hollandse Veiligheidsregio is burgemeester Bruinooge. Hij kreeg door het vaststellen van deze verordening vergaande bevoegdheden. Daar waar het mis gaat met de veiligheid rond corona kan hij ingrijpen. Dat wil onder meer zeggen dat er wordt gelet op bijeenkomsten van meer dan drie mensen. Op de site van NH-nieuws vind je een interview met voorzitter Bruinooge.

De Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord heeft nu bepaald dat de start van het kampeerseizoen niet doorgaat. Alle campings in deze provincie blijven vooralsnog tot 6 april dicht. Het geeft namelijk teveel verkeer. Daarnaast komen de mensen elkaar tegen in de sanitaire ruimtes. Een no go voor deze regio. Regio’s kunnen in dit geval voor een verschillende aanpak kiezen.

Ook Twente sluit campings en vakantieparken

Ook de regio Twente scherpt de regels voor vakantieparken en campings aan. Die zijn sinds gisteravond gesloten. Alleen mensen die er wonen, mogen blijven. Zo wil men een toestroom aan toeristen voorkomen. Lees op de site van Tubantia de uitleg over de sluiting door burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo. Hij is voorzitter van Veiligheidsregio Twente.

De veiligheidsregio’s van de drie noordelijke provincies gaan niet over tot sluiting van campings. Wel moeten toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens in Noord-Nederland tot 6 april dicht. Dat werd gisteren besloten.

campings dicht

Zeeland en Brabant

Zeeland stelt een verbod in op recreatief nachtverblijf. Dit gaat in op 30 maart 2020 om 12.00 uur. Zo krijgen aanwezige toeristen de kans rustig te vertrekken. Op hetzelfde moment gaat een verbod in op sanitaire voorzieningen recreatie. Dat betreft alle voorzieningen op bijvoorbeeld vakantieparken, campings, kampeerterreinen etc. Een verbod op slaap- en strandhuisjes gaat per direct in. Zo wil de Veiligheidsregio voorkomen dat grote aantallen mensen naar het strand trekken. Op de site van de Veiligheidsregio Zeeland vind je de hele tekst.

In de gisteren gepubliceerde noodverordening van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant worden campings niet genoemd. Waar o.a. sauna’s en sportparken sluiten, lazen we twee dagen geleden in het provinciale dagblad nog dat campings open bleven.

Duidelijkheid voor sector

De recreatiesector zelf is verdeeld over het sluiten van de campings. Er zijn ondernemers die open willen blijven. Ze gaan pas over tot sluiting als het moet, zo laten ze weten. Wel voeren ze aanpassingen door. Hierdoor voldoen ze aan de afgesproken richtlijnen. Zoals het houden van anderhalve meter afstand. Andere campings gaan zelf over tot sluiting. Een groep ondernemers riep eerder op tot een gezamenlijke sluiting.

Updates

Eventuele nieuwe besluiten van de verschillende veiligheidsregio’s over het sluiten van campings zullen aan dit artikel worden toegevoegd.

Ook op de Veluwe en in de Achterhoek gaan de campings en recreatieparken dicht. Dat heeft veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vastgesteld. Vooralsnog tot 6 april. ‘Het is crisistijd, geen vakantietijd’ is de boodschap. Bungalowparken kunnen wel nog openblijven.

Alle campings in Rotterdam en aangrenzende gemeenten, Voorne-Putten en op Goeree-Overflakkee worden per direct gesloten. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten, hij is voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Veiligheidsregio IJsselland sluit eveneens de campings en parken. Dit zijn de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Alleen als er sprake is van vaste sanitaire voorzieningen – zoals een vakantiebungalow – mag je er nog verblijven. Lees hier de tekst.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!