ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Camping Randers City Camp, (DK)
Camping Randers City Camp, (DK)
Reisverhalen

Camping Randers City Camp, (DK)

  1. 7 juli 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

Randers City Camp, de perfecte uitvalsbasis als je Randers en omgeving wilt bezoeken. Er is rond de camping veel te zien en te doen. Wil je een actieve vakantie? Liever luieren en genieten van een adembenemend uitzicht? Het kan hier.

Randers City Camp: veel groen en nog meer uitzicht

Ga aan de rand van de camping staan en je hebt het mooiste uitzicht. Heel veel groen met beneden, tussen de bomen, de rivier. Je kunt er zelfs zittend in een hot tub van het uitzicht genieten. Ronni, samen met zus Bianca nam hij de camping over van zijn ouders, wil hem deze zomer voor het eerst kunnen gebruiken. De overige toeristische plekken zijn ruim en divers. Op open veld, onder en tussen bomen. Het leuke van deze camping, vinden wij, is dat hij niet in vierkante vakjes is verdeeld. Er is hoogteverschil en veel groen. Iets meer dan de helft van de plekken zijn vaste plaatsen. Je kunt er ook cabins, houten huisjes, huren. Er staat een uitbreiding van de camping en het aantal beschikbare plaatsen op stapel.

Het sanitair is er Deens. Dat wil zeggen erg ruim en schoon. Een douchehokje op zijn Deens is een grote kamer met douche, wastafel, toilet en bank. Zo ruim hebben we het thuis niet eens. Douchen is bij de prijs in, dus geen gedoe met muntjes. En dan zijn we er nog niet. Het sanitairgebouw heeft, ook al op zijn Deens, meer functies. Zo is er een ruimte met een kookplaat, twee ovens en een magnetron. Je kunt er je maaltijd klaarmaken en desgewenst ook opeten. De camping heeft een (niet al te groot) overdekt zwembad waar het altijd lekker warm is. In de zomer kan het dak open en zwem je buiten.

Actief? Dan kan

Je wilt een actieve vakantie? De camping ligt naast een groot golfterrein. In het bos naast de camping kun je klimmen. In de rivier kun je kayakken. En als je moe bent trek je je kayak het water uit en wordt hij samen met jou daar opgehaald. Wandelen en fietsen kan er natuurlijk ook prima. Het is tenslotte Denemarken, vlak en groen. De camping heeft een winkeltje voor het hoognodige. Gas is er ook te krijgen. De broodjesservice is ermee gestopt maar er is al overleg met de plaatselijke bakker om die over te nemen. Lekker eten kun je in het restaurant van het golfterrein. Heel lekker eten doe je bij restaurant Fladbro Kro. Door het bos wandel je er zo naar toe, iets van 900 meter. Maar je kunt ook met de auto afdalen. Een aanrader, wij hebben zelden zo’n lekker menu voorgeschoteld gekregen.

Nooit meer wachten

Als een van de eersten heeft Randers City Camp een reserveringsautmaat bij de receptie. Als je hem ziet denk je in eerste instantie dat je er kunt pinnen. Maar door het simpel beantwoorden van enkele vragen en het intikken van je gegevens reserveer je de plek van je keuze en kun je meteen de camping op. Ook als er even niemand aanwezig is op de receptie. Er is middagpauze tussen twaalf en twee uur. Bij andere campings sta je dan te wachten. Ook als Ronni en Bianca even bezig zijn op de camping, of als je heel laat of heel vroeg aankomt hoef je niet langer voor een gesloten slagboom te staan. Je krijgt namelijk van de automaat ook meteen je kaartje waarmee je deze open kunt maken. Hoe handig is dat? Het past in de filosofie van de eigenaren. Alles doen om het voor de kampeerders zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk te maken.

En ja, we hebben toch nog iets gevonden waar we wat op zouden kunnen aanmerken. Er blijkt namelijk in de buurt een speedwaybaan te liggen. Heerlijk voor de motorliefhebber. Maar wij dachten toch even “wie haalt het in zijn hoofd in zo’n rustig groen gebied”. Het duurde al met al misschien een uurtje, toen was het weer helemaal stil. Het was ook niet oorverdovend, je hoorde het in de verte.

Prijzen zijn per nacht per persoon of familie, en voor een standaard- of comfortplek verschillend. In het laagseizoen kost een comfortplek met stroom voor ons twee zo’n 270 Deense Kronen. Zeg € 36,-. Na een actieve dag of een bezoek aan Randers (vraag op de camping vooral naar de kortingsbonnen) trek je, terug op de camping, onder je luifel een fles van de lekkere campingwijn open (geen Deense maar een Cabernet Sauvignon) en geniet je van het uitzicht, de rust en het groen.

Randers City Camp
CVR: 32274064

HEDEVEJ 9, 8920 RANDERS NV
Tel:004529473655″> +45 29 47 36 55
info@randerscitycamp.dk

www.randerscitycamp.dk

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Onderweg, Reisverhalen NIEUWS