Camping Porto Sole Kroatie

Camping Porto Sole (Kroatië)

Campings

Camping Porto Sole in Vrsar (Istrië) ligt direct aan de mooie Kroatische zee en op loopafstand van een leuk dorp. Marije stond er bijna twee weken. Hoe twee weken op deze camping zijn bevallen, lees je hier. 

‘Kleine’ camping in Kroatië

Kroatië stond al lang op ons ‘to visit’-lijstje. Het leek ons een prachtig land en we hoorden er alleen maar goede verhalen over. Eén ding hield ons tegen: de gigantische campings in Kroatië. Nu weten we ook wel dat er genoeg kleine campings zijn. Maar met ons wensenlijstje (dicht bij zee, op loopafstand van een dorp, een zwembad en kindvriendelijk) kom je toch al snel bij een van de giganten terecht. Daarom was ik aangenaam verrast toen ik tijdens een van mijn zoektochten op Zoover camping Porto Sole ontdekte. Een camping met ‘slechts’ duizend plaatsen.

Camping Porto Sole Kroatië strand
Camping Porto Sole heeft verschillende baaitjes waar je direct in zee kunt springen.

Aan camping Porto Sole hebben we echt een paar dagen moeten wennen. Dat had meerdere redenen. Ten eerste is Porto Sole ‘s nachts niet heel rustig. Op onze plek (500) hadden we daar extra last van. We stonden namelijk vlakbij de receptie waar jongeren ‘s nachts graag nog even zaten te chillen en dat ging niet heel geruisloos. De gasten op Porto Sole komen onder meer uit Nederland, maar het is geen Nederlandse enclave.

Daarnaast is het sanitair van Porto Sole niet om over naar huis te schrijven. We vonden het er echt niet schoon. Vieze vlekken op de tegels zaten er dagen daarna nog. Natuurlijk zijn gasten medeverantwoordelijk voor schoon sanitair, maar de camping laat hier echt wel wat steken vallen. Gelukkig is er wel een sanitairgebouw met enkele buitendouches. En de dag beginnen met een douche in de buitenlucht is behoorlijk fijn!

Zwembad met uitzicht op zee

Zijn er nog wel pluspunten? Gelukkig wel! Porto Sole heeft namelijk twee fijne zwembaden (een peuterbad en een recreatiebad) met gedeeltelijk uitzicht op zee. Rondom de baden staan veel ligbedden, alleen moet je hier wel voor betalen. En als een overnachting zo’n 70 euro kost, mag je van mij gratis ligbedjes aanbieden. Het zwembad heeft trouwens een bar, wat best relaxed is als je op je bedje een drankje wilt drinken.

Rondom de camping vind je verder twee strandjes waar je kunt liggen, zwemmen en snorkelen. Het ene strandje is vrij klein en ligt bij het restaurant. Als je hier ‘s avonds eet, heb je mooi uitzicht op zee. Het andere strand is wat groter. Hier kan je ook fijner snorkelen. Voor beide strandjes liggen grote opblaastoestellen in zee, waar je tegen betaling op mag. Langs het grotere strandje vind je trouwens ook campingplekken die echt een geweldig uitzicht hebben.

Camping Porto Sole Kroatië zwembad zee
Vanaf het zwembad kijk je zo op zee.

Om te eten of drinken hoef je trouwens niet van Porto Sole af. Er is een groot restaurant met terras waar je prima kunt eten of drinken. Op sommige avonden is hier live muziek. Porto Sole heeft verder nog een bar waar je koffie of een borrel kunt halen. Bij het tweede (grotere) strandje is nog een soort strandtentje waar je lekker kunt zitten met uitzicht op zee. Verder vind je op de camping een goed gesorteerde supermarkt, een ijsstalletje, een winkel met toeristische artikelen, een kapsalon, een pinautomaat en een fitnessruimte. Ook staan er een broodstalletje en een fruitkraam, die de hele dag zijn geopend.

Camping Porto Sole: toch best groot en druk

We hebben het prima naar onze zin gehad op Porto Sole, maar we keren niet snel meer terug. We vinden hem toch wat te groot en druk, zeker in het hoogseizoen. Op de camping staat bijvoorbeeld een verhuurder van elektrische stepjes, wat betekent dat jong en oud op die stepjes rondscheurt. Ook auto’s rijden er vrij hard. Voor jonge kinderen vind ik de camping ook vrij groot. Is Porto Sole dan echt een afrader? Nee, zeker niet! Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen voor wie dit echt de perfecte camping is. Hij is – ondanks al mijn kritiekpunten – zeker de moeite van het proberen waard. 

Zien en doen in de omgeving van Vrsar, Istrië

Het grote voordeel van Porto Sole is dat je langs de zee over een wandelpad heel eenvoudig naar het stadje Vrsar loopt. Onderweg heb je een prachtig uitzicht, zeker als je rond zonsondergang gaat. Vrsar is een leuk toeristisch plaatsje. Ook de omgeving is fantastisch. Denk aan plaatsen als Rovinj, Pula, Poreç en Novigrad, die zeker een bezoek waard zijn.

Vrsar Istrië Kroatië Camping Porto Sole
Vanaf de camping loop je zo naar het leuke dorpje Vrsar.
Camping Porto Sole Kroatië

Informatie over de camping

Camping Porto Sole
Adres: Petalon 1, 52450, Vrsar
Land: Kroatië
Afstand vanaf Utrecht: ca. 1361 km
Geopend: mei-december
Aantal plaatsen: 1065 plaatsen
Website: Camping Porto Sole

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!