Camping Mare Pineta Sistiana

Nieuws

marepinatauitzicht-campingtrendLangs de A 4 van Venetië naar Triëst vind je op 1289 kilometer van Utrecht, bij het plaatsje Sistiana, de camping Mare Pineta.

Een lange oprijlaan naar de receptie, die zich als een soort wachtpost in het midden van de weg bevindt. Het is typerend voor Campings in deze streek.
De camping ligt eigenlijk tegen het dorp en ingesloten door de klif naar de Adriatische zee. Het uitzicht vanaf sommige plaatsen is werkelijk adembenemend. Met de A4 door je achtertuin wordt het nooit helemaal stil. Maar nadat het vermaak bij het zwembad rond 22.00 uur verstomd, is het wel rustig. Helemaal geen verkeerde plek om op de route naar Kroatië of verder een overnachting te doen, of gewoon even een paar dagen te verblijven. Met kinderen is het gewoon een aanrader.
Camping Mare Pineta is voor ongeveer een derde voorzien van stacaravans of chalets. De overige plaatsen zijn deels gras en deels gravel. De receptie spreekt soepel Duits en Engels en volgens de website behoort Deens en Frans ook tot de mogelijkheden.
Wij waren hier in september 2013 en konden gewoon een plekje uitzoeken.
Een groot zwembad en de zee ligt zoals gezegd aan je voeten, maar dan moet je wel een aardig stuk naar beneden. Het is zegt men 1,5 kilometer, dat zal best maar terug lijkt het mij niet direct een pretje vanwege het stijgingspercentage. Maar wij waren hier slechts 1 nacht en hebben dat niet geprobeerd. Volgens de website van de camping rijdt er iedere 15 minuten een treintje naar het strand en terug. Dat is dan een uitstekende optie.
Op de camping is een eetgelegenheid en je kunt er pizza’s afhalen. Pizza’s in Italie, dat gaat bijna nooit fout. Hier waren ze heerlijk.
Mare Pineta

Afstand vanaf Utrecht: 1289 kilometer
Open: Maart t/m Oktober (check de website)
ASCI: geaccepteerd
Adres: Località Sistiana, 60,
34019 Duino-aurisina Triëst, Italië
Telefoon:+39 040 299264
www.marepineta.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant