ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Camping Le Tour Fondue, Giens (F)
Camping Le Tour Fondue, Giens (F)
Reisverhalen

Camping Le Tour Fondue, Giens (F)

  1. 10 november 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

Camping Le Tour Fondue ligt op het schiereiland Giens, tegenover het eiland Porquerolles. Als we aankomen staat de parkeerplaats bij de boten daar naartoe helemaal vol. Het is een zondag.

Camping op mooie plek in Giens

Na de receptie en het toiletgebouw even een flink bergje en we kunnen een plekje uitzoeken. Aan de kant van de zee wil men duidelijk alleen kleine campers en tenten. Onze bus van 5,5 meter lengte, maar met verhoogd dak zou niet op de plekken passen aan die kant. Dat is onzin, maar dat men wil voorkomen dat de rest van de camping tegen een witte muur aankijkt kunnen we ons voorstellen. Al moet je ook nu je best doen om tussen de bomen nog wat van de zee te zien. We vinden een leuk plekje aan de andere kant van het weggetje. De plekken zijn niet erg diep. Daarom staan de meeste campers in de lengte met ruimte ervoor of erachter. Wij kunnen net aan dwars staan. We staan op het laatste plekje in de rij. Dus daar heeft niemand last van.

Giens

Er is een winkeltje en een restaurant. Loop aan de achterkant van de camping af en je loopt zo de kleine haven in. Hier stopt de bus en staan lange rijen voor de boot. Op zondagmorgen stoppen de touringcars om de dagjesmensen uit te laten stappen. Toch maar eens kijken wat je op dat eiland allemaal kunt doen dan. Dat blijkt vooral uitrusten, genieten van de stranden en wandelen te zijn. Daarvoor is ons de overtocht, 20 euro per persoon, dan weer net te duur. We kunnen ook de bus nemen. We twijfelen en krijgen daarmee, zonder ons te schamen, de hele dag om. Vakantie. Wel laten we ons op het terras het petit dejeuner goed smaken. Ook de fruitkraam heeft veel lekkers. We kiezen er uiteindelijk voor om met de bus, stopt in het haventje, naar Hyeres te gaan de volgende dag.

De camping is geopend van 8 maart tot 15 november. Je kunt gebruik maken van een drietal stranden op 200, 300 tot 800 meter van de camping. Diepzeeduiken, snorkelen, kayakken en paddelen voor de actievelingen. Het is een rustige camping, er is geen animatie. Het sanitair is goed en netjes. De pizza op het terras van het restaurant smaakt. De camping is klein en knus, je kunt er niet reserveren. Kom dus niet te laat aan om verzekerd te zijn van een plekje.

Camping Le Tour Fondue
Avenue des Arbanais La Tour Fondue
Giens –
83400 HYERES

www.camping-latourfondue.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Onderweg, Reisverhalen NIEUWS