Camping Californie Plage

Camping Californie Plage in Zuid-Frankrijk aan zee

Campings

Camping Club Californie Plage ligt in Zuid-Frankrijk, direct aan de Middellandse Zee. Houden je kids van piraten, of ben je er misschien zelf dol op, dan is deze camping in Vias zeker een aanrader.

Camping Club Californie Plage in Vias

Piraten. Dat is het eerste wat opvalt als je Camping Club Californie Plage in Vias oprijdt. Wij verbleven hier twee nachten op doorreis naar Camping Interpals in Spanje. De eerste twee tussenstops stonden we op kleine campings zonder al te veel poespas, dus de kids (9 en 7 jaar) keken hun ogen uit op Californie Plage. Al bij de receptie werden we vriendelijk ontvangen door een piraat. Geen verknipte Jack Sparrow of gemene kapitein Barbossa, maar een aardig meneer die bovendien prima Engels sprak.

Onderweg naar onze staanplaats bleek hoe goed de camping het piratenthema heeft doorgevoerd. De sanitairgebouwen, de speeltuin, de naam van het restaurant (Black Pearl) en de gerechten op de kaart; allemaal hebben ze iets met zeerovers te maken.

Restaurant Black Pearl Californie Plage
Ook in Vias vind je de Black Pearl…

Franse camping met zwembad en aan zee

Ook het zwembad op Camping Club Californie Plage is geheel in piratenthema. Mijn kroost vond het er geweldig. De glijbaan gaat lekker hard, het bubbelbad zorgt voor ontspanning, de stroomversnelling voor lol en het kinderbadje staat vol leuke sproeidingen. Natuurlijk is er ook een bad waarin je ‘gewoon’ kunt zwemmen. En het aantal ligbedden? Dat was op de dag dat wij het zwembad bezochten zowaar toereikend. Enige minpuntje was de badmeester, annex piraat van dienst, die mijn zoon op barse toon duidelijk maakte dat hij een andere zwembroek (strak!) aan moest trekken. Maar ach, nou eenmaal niet alle piraten zijn zo innemend als good old Jack Sparrow.

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt Californie Plage aan het strand. Verwacht geen groot zandstrand. Ik deed dat wel en kwam enigszins bedrogen uit. Aan de camping grenst een baaitje met een klein strand. Wil je naar een groter strand, dan moet je toch echt even in de auto stappen.

Overigens is er niks mis met het baaitje en zeker in het restaurant dat er op uitkijkt is het goed toeven. Onder het genot van een wijntje en een tapasplank heb ik er genoten van het geluid van de golven en de aanblik van de ondergaande zon. Het bezorgde me het ultieme vakantiegevoel.

Zien en doen in de omgeving van Vias

Aangezien we op doorreis waren, zijn we weinig van de camping geweest. Daar was immers genoeg te beleven. Blijf je wat langer op Camping Club Californie Plage in Vias, dan kun je in ieder geval genieten van omgeving. Bossen, rivieren, meertjes, stranden, bergen, kastelen en vestingstadjes; de Languedoc heeft het allemaal. Ook zijn er in de omgeving veel wijngaarden, waar je natuurlijk ook de heerlijkste wijnen kunt proeven.

Informatie over de camping

Camping Californie Plage
Adres: Côte Ouest, 34450 Vias-Plage
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: 1244 km
Geopend: april-september
Aantal plaatsen: ca. 323
Website: Camping Club Californie Plage

bron https://www.californie-plage.fr/ foto
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!