Campfire Group

Campfire Group nieuw Nederlands kampeermerk

Nieuws

Holtkamper, De Vouwwagenspecialist en Easy Caravanning bundelen hun krachten in de Campfire Group. Een nieuwe Nederlandse fabrikant met eigen retailorganisatie.

Campfire Group tegen de stroom in

Campfire Group

De samenwerking is bijzonder. Het is namelijk de tijd dat in het buitenland vele andere merken worden opgeslokt door grote moederbedrijven. Daarentegen krijgen we er in Nederland met de Campfire Group een zelfstandige fabrikant in de kampeerbranche bij. Dat verhaal begon met de overname van Holtkamper door Wim van der Vorst van De Vouwwagenspecialist in 2017. Daarna kwam een samenwerking met Maarten de Roos – voorheen Kip en Thetford – met de TakeOff, een cross-over tussen de toercaravan en de vouwwagen. “Nu is het tijd om onze vleugels verder uit te slaan in Europa en krachten te bundelen”, aldus Wim van der Vorst.

Campfire Group TakeOff
De TakeOff.

Logische stap

De Vouwwagenspecialist in Boxtel is al jaren de grootste vouwwagenretailer van Europa. Naast gerenommeerde merken als Combi-Camp, Camp-let, Trigano, Raclet en Kip Shelter wil het bedrijf ook eigen modellen op de markt brengen en daarmee een nog breder aanbod neerzetten. Hiermee wil het bedrijf inspelen op de specifieke klantbehoefte van de avontuurlijke kampeerder. “En dat is precies waar het bij de Campfire Group om draait’, zegt van der Vorst. “Onze ultieme droom is om heel Europa het échte kamperen te laten herontdekken”, vult Maarten de Roos – algemeen directeur van de Campfire Group – aan.

Campfire Group Camp-let
Camp-let, ook verkrijgbaar bij De Vouwwagenspecialist.

Avontuur met comfort

Maarten de Roos vervolgt: “Veel mensen verlangen naar de ultieme vrijheidsbeleving, naar avontuur, en willen daarbij toch ook van een bepaalde mate van comfort genieten. Dus eigenlijk back to the roots van het ‘oer-kamperen’, maar niet meer de lasten, alleen de lusten. Trends naar kleinere auto’s met lichte motoren, elektrificatie van het wagenpark, en bijvoorbeeld de bewustwording van onze eigen CO2 footprint dwingen ons ook om meer en meer na te denken hoe we op vakantie gaan.”

Campfire Group Nano
De Nano van Holtkamper.

Twee keer Tent Trailer Center

De samenwerking brengt schaalvoordeel. Ondersteunde activiteiten worden gecentraliseerd. Zo komt er op een nieuwe locatie in Emmen een flexibel proces voor het in elkaar zetten van de Holtkamper-vouwwagen, vertelt Pim Boshuis, manager Operations and Finance. Integratie van de TakeOff van Easy Caravanning in dit proces is een van de mogelijke vervolgstappen.

Naast ‘De Vouwwagenspecialist’ in Boxtel, opent de Campfire Group binnenkort twee nieuwe Tent Trailer Center-vestigingen: in Utrecht langs de A2 (conceptstore voor eigen merken) en in Emmen (naast de oude locatie van Holtkamper). Aan verdere uitbreiding van het distributienetwerk in het buitenland wordt momenteel gewerkt. Met de naamstelling van de twee nieuwe retailpunten is meteen duidelijk dat het de Campfire Group menens is met de internationalisering.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant