ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Camperplaatsen: Terneuzen en Krimpenerwaard
Camperplaatsen: Terneuzen en Krimpenerwaard
Nieuws

Camperplaatsen: Terneuzen en Krimpenerwaard

  1. 8 mei 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Terneuzen krijgt fors meer camperplekken. Daarnaast is er belangstelling voor de aanleg van zogenaamde ‘campererven’ in de Krimpenerwaard.

Terneuzen

In de Zeeuwse regionale krant PZC lezen we dat er in Terneuzen fors meer camperplaatsen komen. Ze gaan 9 euro per nacht kosten. Voor de gemeente is dit een investering van 180.000 euro. De maximaal toegestane verblijfsduur gaat van 24 uur naar drie dagen. Vooral op het Kanaaleiland Sas van Gent komen er plekken bij. Van de huidige 2 naar 25 met voorzieningen in de toekomst. Bij de Otheense Kreek groeit het aantal plekken van vier naar zes. Westdorpe krijgt er vier en Axel twee. Aan de oude Veerhaven komt misschien een nieuwe locatie voor vijf campers. Wanneer de aanleg begint, is nog niet bekend

Krimpenerwaard

De gemeente Krimpenerwaard heeft een oproep gedaan aan agrariërs om kleinschalige camperlocaties –campererven – in te richten op hun erven. “Er is een groeiende behoefte aan vrijetijdsvoorzieningen, ook in de Krimpenerwaard. Een kans voor uw bedrijf!”, aldus de oproep. De zogenaamde campererven hebben zich in de nabijgelegen Lopikerwaard en in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden met beperkte investeringen tot een succesformule ontwikkeld. “Nederlandse én buitenlandse toeristen zoeken graag de rust van de Hollandse polder op en hebben zo een prima uitvalsbasis om de regio te verkennen.” Een verhard erf, stroomvoorziening, water, wifi en eventueel een vuilwaterpunt; meer is er niet nodig, aldus de gemeente.

Inmiddels hebben negen agrariërs in de Krimpenerwaard belangstelling getoond. De NKC werkt samen met de gemeente en adviseert de ondernemers bij het inrichten.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS