Harderwijk camperplaatsen

Nieuw: Camperlocatie Harderwijk aan het Veluwemeer

Nieuws

Harderwijk heeft een nieuwe camperlocatie. Op een parkeerterrein aan het Veluwemeer kunnen veertien campers een plekje vinden. Een tweede locatie aan de andere kant van de stad zit in de planning.

Camperlocatie Harderwijk vervangt bestaande cp’s

De nieuwe Camperlocatie Harderwijk vervangt de twee bestaande camperplaatsen in deze gemeente. Deze gaan verdwijnen. Het betreft de plek op de Havendijk – die van begin af aan tijdelijk was – en de camperplaats aan de Parkweg. Dit omdat camperaars hier structureel de regels aan hun laars lappen. Er staan regelmatig meer campers dan toegestaan. De gemeente geeft aan dat handhaving een probleem is.

Camperlocatie Harderwijk

Harderwijk is daarom op zoek naar nog een plek om – naast de nieuwe camperplaats aan het Veluwemeer – een tweede nieuwe camperlocatie te realiseren. Het liefst aan de andere kant van de stad. De twee nieuwe camperplaatsen moeten samen een goed alternatief bieden voor de plekken die op termijn sluiten. De parkeerplaats aan het Veluwemeer heeft alle voorzieningen op 1 kilometer afstand. Voor de navigatie ligt de parkeerplaats – P8 – aan de Vuurtorenweg. Je koopt per dag een kaartje dat je voor de voorruit legt. Tot en met 31 december betaalde je 10 euro per nacht. Stroom werkt via het aan/uit- systeem. De prijs per 1 januari 2021 zullen we zo snel mogelijk toevoegen.

Wat is er te doen?

Wist je dat Harderwijk zijn eigen stadsstrand heeft? Het ligt op een steenworp afstand van de oude binnenstad. Het water is overal kniediep. De innerlijke mens komt niets tekort, daar zorgt het strandpaviljoen voor. In de bossen kun je fijn fietsen en de Veluwe is natuurlijk een uitstekend wandelgebied. Ook een stadswandeling door het historische Harderwijk is een aanrader.

Ga zeker even kijken naar Molen de Hoop uit 1778. In de molen is een kleine expositie over jeneverdestilleerderij Hulsink ingericht. De molenwinkel verkoopt echte molenproducten, biologische boerenproducten en klompen. Het Dolfinarium ligt op ongeveer een kilometer van Harderwijk. Ook heeft de stad een sauna en wellness-centrum binnen de stadsgrenzen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zwemmen, surfen, zeilen en vissen. Want dat kan hier ook. Meer dan voldoende vertier in Harderwijk.

De hotspots van Harderwijk.

Andere camperplaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant