Pössl Summit Shine 540

Pössl Summit Shine 540 is buscamper met een paar verrassingen

Campers

De Pössl Summit Shine 540 is het grote kleine nieuws van deze Duitse buscamperbouwer. Want buscampers met compacte buitenmaten zijn ook in Duitsland hot. Pössl haalt ook dit jaar weer een recordafzet. Toch was er nog tijd om een leuk nieuwtje te bedenken: een korte Summit buscamper met een paar verrassingen. De NKC nomineerde hem als kandidaat voor de Buscamper van het Jaar 2022.

Zoals bij Pössl gebruikelijk is de nieuwe Summit Shine 540 zowel op Citroën Jumper als op Fiat Ducato verkrijgbaar. Die laatste is dan iets duurder. De indeling is niet alledaags. Pössl heeft er een paar verrassingen in verstopt. Zo is de ruimte tussen de keuken en de zithoek ongekend groot. Dat komt omdat er geen dinnettebank achter de tafel staat. Op die plek zet Pössl in de Summit Shine 540 namelijk één losse stoel.

Pössl Summit Shine 540
De losse stoel achter de tafel.

Interieur van de Summit Shine 540 past zich aan

Pössl Summit

En heb je toch een keer die vierde zitplaats met gordel nodig? Geen nood. Je hangt er zo een tweede stoel bij. Wil je liever permanent een tweezitter? Bijvoorbeeld omdat je vaak met zijn viertjes op pad wil? Dan kun je die ook meteen bestellen. Ook naast de bank kun je desgewenst een stoel hangen. Zo heb je achterin een driezitsbank. Nadeel is wel dat de doorloop bij de keuken dan aan de krappe kant is. Maar voor het grote gezin of de vriendengroep een uitkomst. Op de plek van bestemming zal er vast een plekje voor de extra stoel te vinden zijn.

Ook de tafel is anders en lekker flexibel en heet niet voor niets Easy-Move tafel. Gebruik je de tafel niet? Dan vouw je hem dubbel en hang je hem aan de wand. Dat scheelt wederom een flinke bak interieurruimte. En ook leuk: de aflegplank boven de twee cabinestoelen, Multiroof genoemd. Je kunt deze plank omhoog klappen voor meer hoofdruimte. Of hij kan er helemaal uit. Opbergplek of de ruimte, net hoe het uitkomt.

Volwassen kleine buscamper

Ook prettig is het lichtconcept in de Summet Shine 540. Door de hele buscamper lopen van voor tot achter led-lijsten. Ze zitten in de kastkleppen van de bovenkasten weggewerkt. Ook deze kleinste Summit heeft een paar highlights die we uit deze serie kennen. Zo heeft hij wat in Duitsland een Schwenkbad heet. Dit is een draaibare wand waarmee in de badkamer het toilet of de douche tevoorschijn komt.

Het tweepersoonsbed ligt dwars achterin. Het heeft een bedmaat van 196 bij 1,20/1,41 meter. Onder het bed is plek voor de watertank, de kast voor de gasfles en de kledingkast. Kies je voor de Citroën Jumper dan heb je 120 pk onder de kap. Deze heeft een maximaal gewicht van 3300 kilo. Hij is er in thuisland Duitsland vanaf 40.500 euro. Wie voor de duurdere Fiat Ducato kiest, kan desgewenst een automatische versnellingsbak kiezen. En natuurlijk de assist-systemen van de nieuwe Ducato.

Summit Shine 540
Het opklapbare Multiroof.

Naar de site van Pössl.

Liever een nog compactere buscamper? Ook daarvoor moet je bij Pössl zijn. Lees het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!