c-serie

C-serie: nieuwe compacte halfintegraal van Rapido

Campers

Rapido lanceert de nieuwe C-serie. De halfintegraal is slechts 2,17 meter breed. Opvallen doet het grote Skyview panoramaraam boven de voorruit.

C-serie met enkele bedden: C55

Dat grote panoramaraam is getint en verwarmd. Zo wil Rapido voorkomen dat er teveel warmte verloren gaat als je op wintersport bent. De nieuwe achterkant van de C-serie wordt gepresenteerd als Design-achterkant. Er komen drie verschillende indelingen van de C. Een versie met Frans bed, en een variant met enkele bedden in de lengte. Tenslotte een indeling met een queensbed. De modellen variëren in lengte van 5,99 tot 6,99 meter.

C-serie Rapido C55
De C55 met enkele bedden.

De C55 heeft enkele bedden en is 6,72 meter lang en 2,75 meter hoog. Van de enkele bedden maak je eenvoudig een tweepersoonsbed. De C55 heeft vier zitplaatsen voorzien van een gordel. Je kunt er met tot aan drie personen in slapen. Van de L-vormige bank in de zithoek is nog een eenpersoonsbed te maken. De badkamer is een innovatie. Rapido noemt deze Duo Space. Door een draaiwand kun je het toilet verbergen. Doordat de wastafel meedraait, ontstaat meer ruimte om te douchen. De keuken telt twee pitten. De koelkast heeft een inhoud van 90 liter. De ruime garage is van twee kanten bereikbaar.

Met een Frans bed: C56

De kortste uitvoering van de C-serie is de C56. Hij blijft net onder de zes meter. Toch heeft hij een ruim interieur. Het Franse bed heeft een bedmaat van 133 bij 204 centimeter. Aan het voeteneinde van het bed is een kledingkast te vinden. Onder het bed de garage. Die is van buitenaf te bereiken via een luik aan de linkerkant van de camper. Van binnenuit kun je de lattenbodem omhoog zetten. We zien dezelfde L-vormige bank in de zithoek, waar een eenpersoonsbed van is te maken. Naast het bed de badkamer met douche en toilet.

C-serie C56
De C56 met Frans bed.

Met queensbed: C86

De C86 is met 6,99 het langste model van de C-serie. Hij is eveneens 2,17 meter breed en 2,75 meter hoog. Het queensbed heeft een bedmaat van 140 bij 196 centimeter. De lattenbodem aan het voeteneinde verschaft toegang tot de bergruimte onder het bed. De separate douche en toilet zijn samen te voegen. De garage is van twee kanten uit te bereiken. De zithoek heeft de populaire face-to-face-indeling. De koelkast heeft een inhoud van 133 liter.

C-serie C86
De C86 met queensbed.

Bij alle modellen is de tafel inklapbaar. Dat komt de ruimte tussen de stoelen en de bank ten goede. Een elektrische opstap is eveneens standaard. Voor de verwarming zorgt de Combi D CP Plus op diesel. Basisvoertuig is de Fiat Ducato.

Naar de site van Rapido.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!