BWT waterfilter op alle campers en caravans van Knaus-Tabbert

Nieuws

Water lijkt iets vanzelfsprekends. Het komt hier uit de kraan en is schoon. Dat is echter niet overal zo. Wie met zijn camper of caravan van Knaus-Tabbert verre bestemmingen bezoekt, hoeft zich ook daar geen zorgen over te maken. Vanaf seizoen 2020 zit er een BWT-waterfilter op.

Best Water Technology

BWT is de afkorting voor Best Water Technology. Het is een compacte filter gemaakt door het gelijknamige bedrijf, dat is gespecialiseerd in het opslaan, zuiveren en filteren van water. Vanaf seizoen 2020 gaat het water in een kampeermiddel van Knaus-Tabbert door dit filter en is daarmee gegarandeerd schoon, zacht en heeft een aangename smaak. Bovendien bescherm je o.a. de koffiezetter meteen tegen kalkafzetting. Een neveneffect is dat er op het toilet en in de douche amper tot geen kalkvlekken meer zullen ontstaan. De nieuwe filter is ook op de oudere modellen te monteren.

Warmte funest

Er zijn talloze stoffen die het water kunnen verontreinigen. Daar komt nog eens bij dat leidingen, slangen en tanks in de caravan of camper doorgaans niet regelmatig worden doorgespoeld. Daardoor kan alggroei ontstaan en krijgen bacteriën een kans. Stilstaand water in een leiding of tank blijft namelijk niet fris. Met name door de hitte kan een laagje in de tank ontstaan dat een prima voedingsbodem is voor verontreiniging. In warme landen blijft water daardoor minder lang schoon. Daarnaast is er het eerder genoemde probleem van kalkaanslag. Alleen water dat luchtdicht is afgesloten, blijft vers.
Waterfilter bwt knaus-tabbert

Regelmatig schoonmaken en verversen

Een grondige reiniging en desinfecteren van het watersysteem zou twee keer per jaar moeten gebeuren. Hiervoor zijn diverse middelen te koop. Het gebruik van zilverionen om het water schoon te houden, is inmiddels omstreden. Er zou zilverchloride vrijkomen, wat niet goed zou zijn voor de gezondheid. Het BWT-filter zit meestal meteen achter het serviceluik (zie foto).
www.knaus.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant