ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Büttner Elektronik zorgt zelfs op afgelegen plekken voor stroom
Büttner Elektronik zorgt zelfs op afgelegen plekken voor stroom
Accessoires

Büttner Elektronik zorgt zelfs op afgelegen plekken voor stroom

  1. 18 december 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Geen zin in een camping of camperplaats? Liever vrij staan, maar dan wel met alle comfort? Büttner Elektronik helpt een handje met de juiste spullen om ook op dat afgelegen plekje gewoon stroom uit het stopcontact te krijgen. Zo zijn er o.a. nieuwe Lithium accu’s.

Sterke Lithium accu’s

Met de nieuwe accu erbij is er keus uit vier verschillende LiFePo4-accu’s, stuk voor stuk voor een specifiek gebruik. Nieuw is de MT LI 0080, compact met een vermogen van 80 aH. Deze is prima geschikt voor een wat kleinere camper. Heb je bijvoorbeeld een Marco Polo of een California, dan voldoet deze accu prima. Heb je meer power nodig, dan kun je voor de MT LI 0180 kiezen. Dat is de krachtigste van de vier met 180 aH. Kan in diezelfde Polo of California, maar doet het ook prima in de grote campers.

Daartussen zitten nog de modellen met 95 aH en 110 aH. Zo kun je de accu afstemmen op het te verwachten stroomverbruik. Deze modellen passen daarbij ook nog eens perfect onder de stoel van de Ducato. Voordeel van de lithium-accu’s is – naast een lager gewicht – dat je er meer stroom uit kunt halen. Met het 95 aH model lithium heb je evenveel stroom  als bijvoorbeeld twee AGM huishoudaccu’s, maar bespaar je 40 kilo aan gewicht. Prijzen vanaf 1500 euro.

Büttner Elektronik stroomSuperplat zonnepaneel

Wil je je accu op peil houden, dan kun je kiezen voor een zonnepaneel op het dak. De MT 150 FL is een superplat paneel dat weinig weegt. Het is daarmee ook prima geschikt voor busjes met een hefdak. Het paneel is 98 bij 98 centimeter groot. Compleet met montagemateriaal kost het 1200 euro. Zowel de nieuwe accu’s als dit nieuwe paneel zijn vanaf januari 2019 te koop.

Power Line voor 230 volt

Om vervolgens 230 volt te hebben voor je koffiezetter of e-bike oplader heb je nog een omvormer nodig (foto boven artikel). Daarvoor heeft Büttner de nieuwe serie Power Line in drie uitvoeringen. Hij is er in 300, 600 en 1500 Watt. Voor elk gebruik een passende omvormer. Met die van 300 Watt kun je bijvoorbeeld al je e-bike opladen. Wil je koffie zetten met een bekende koffiezetter als de Senseo of de Nespresso, dan kies je beter de 1500 Watt versie. Met een speciale stand op dit apparaat, e-bike on, kun je tijdens het rijden al je elektrische fiets opladen. Zijn ze meteen inzetbaar als je op de plaats van bestemming bent. De Power Line heeft een zuivere sinus en is daarom ook bij gevoeligere apparatuur bruikbaar. Ze kunnen ook in combinatie met een 230 volt aansluiting worden gebruikt. Prijzen vanaf 250 euro, eveneens te koop per januari 2019.

BüttnerAccu-computer

Voor wie met één blik wil weten hoe het ervoor staat met de accu’s en wat het zonnepaneel aan energie levert, is er de handige accu-computer. Hij toont capaciteit, geleverde stroom en verbruik. Je kunt ook aflezen hoe lang je nog met de hoeveelheid stroom kunt doen. Het apparaatje is ook achteraf redelijk simpel aan te sluiten. Het kost 190 euro.

www.buettner-elektronik.de

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Accessoires, Uitrusting NIEUWS