ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Buscampers van Dreamer, net weer anders
Buscampers van Dreamer, net weer anders
Campers

Buscampers van Dreamer, net weer anders

 1. 5 augustus 2018, 17:00
 2. 2 Reacties

Het Franse merk Dreamer bouwt buscampers. De nieuwe Van XL is anders dan de rest, want met een L-vormige zitgroep en een hefbed. Ook nieuw: de D55+ Select. Die heeft – we zien het bij meer merken – een skyroof als bijzonderheid.

Dreamer

De Fun-serie die de Ducato als basis heeft, krijgt een nieuw houtdecor in het interieur. Modern in combinatie met matzwarte oppervlakken. De Select van Dreamer is verkrijgbaar op Ford of Fiat. Daar zien we de twee eerder genoemde nieuwelingen. Dan zijn er ook nog de Land en de Cap Coast. Alle buscampers van dit merk krijgen voortaan het materiaal XHP als bescherming tegen koudebruggen. De bodem krijgt een 25 millimeter dikke styrofoamlaag. Dreamer geeft een dichtheidsgarantie van vijf jaar op zijn campers.

Camper Van XL

De Van XL is meteen de grootste en duurste buscamper van dit merk. De bus heeft vier zit- en slaapplaatsen. Het bed dwars achterin hebben er meer. Maar daarbij een hefbed in de lengte boven de zitgroep is natuurlijk bijzonder. De bedmaat is 1,37 bij 1,90 meter. Je kunt er dus met vier volwassenen in slapen. Ook de zitgroep is speciaal. Die heeft een L-vorm met rechts en links daarvan een groot raam. Het merk zelf spreekt hier over een Panorama-Lounge. Aan de bestuurderskant zien we nog een beugel voor een tv. Keuken aan de bijrijderskant en een koelkast van 135 liter inhoud daar tegenover. tegen de keuken de badkamer met toilet. Het middenpad blijft door deze indeling ook vrij als het toilet of de douche in gebruik is. Boven het bed achterin aan beide kanten kastjes. Apart: is de douchecabine niet in gebruik, dan kun je deze als kledingkast gebruiken. De kast kan, als je wilt douchen, richting bed worden uitgeklapt. Ook onder het bed bergruimte. De watertank is 110 liter, de afvalwatertank 100. Een Truma-combiverwarming zorgt ervoor dat je ook in de winter op pad kunt. De XL is 6,36 meter lang, 2,05 meter breed en 2,88 meter hoog. Prijs vanaf € 64.400,-.

D 55+ Select

Op één na grootste, met een lengte van 5,99 meter, de 55+ die ook 30 centimeter lager uitvalt. Bed dwars en geschikt voor twee. Bijzonderheid is de skyroof, die dit seizoen bij meerdere merken de kop opsteekt. Dit zorgt voor veel lichtinval en daarmee een ruimtelijk gevoel. Standaard zien we zaken als ABS, airbag voor de bestuurder en 16 inch alu-velgen. De indeling lijkt op die van de Van XL en D55 voor wat betreft de badkamer en het toilet. Ook hier een douche die je als kast kunt gebruiken. Dit model is 5,99 meter lang, 2,05 meter breed en 2,59 meter hoog. Prijzen vanaf € 63.800,-.

Dreamer

Cap Land en Cap Coast

Als het een maatje kleiner mag, met de Ford Transit Custom als basis. Front en dashboard van de Coast kregen een update. Hefdak en parkeersensoren voor en achter zijn standaard. Optioneel kun je kiezen voor een achteruitrijcamera, 9 inch-touchscreen en een 6-trapsautomaat. De Coast is met een lengte van 5,34 lekker compact. Achterin de badkamer met douche en toilet. Aan de bijrijderskant kasten en een keukenblokje met twee pitten. De koelkast op borsthoogte. Bij de Cap Land zien we achter de cabinestoelen een klassieke dinette. Daarvan maak je een bed met de maat 1,90 bij 1,30 meter. Bij de schuifdeur een bank. Beide uitvoeringen hebben 130 pk en beginnen rond de 55.500 euro.

Dreamer

www.dreamer-van.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

  Albert - zondag 05 augustus 2018 

  Hallo,
  Jullie schrijven dat de compacte dreamer cap coast een douche en toilet achterin heeft, ik kan dit op de site van de fabrikant echter niet terug vinden, klopt jullie info wel?, zou namelijk erg bijzonder zijn in de compacte camper busjes, maar wel gewenst en handig,
  Vriendelije groet,
  Albert

  Beantwoorden

   Luc Schaepkens - dinsdag 07 augustus 2018 

   Hallo Albert, de Cap Land op Transigt basis heeft een toilet/annex douche. Een foto daarvan is op deze site te zien. Eigen foto’s kunnen we pas maken op de Caravan Salon. Maar hij zit er dus zeker in.

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS