Tourne exterieur

Buscamper Tourne op tournee

Campers

Buscampermerk Tourne is nieuw en komt uit Slovenië. Handwerk en gemaakt met het oog op de Scandinavische markt. Een compromisloze buscamper, aldus de fabrikant.

Tourne van beurs naar beurs

Wie de Tourne wil bewonderen, kan op verschillende beurzen terecht. Nadat de buscamper in Düsseldorf op de Caravan Salon stond, is hij nu te zien op Il Salone del Camper in het Italiaanse Parma (14-22 september). Daarna volgen beurzen in Bern, Stuttgart en München. Tourne heet voluit Tourne Mobil en we stelden het merk in april hier al aan je voor. De Tourne wil vooral een buscamper zijn die functioneel, flexibel en veelzijdig is.

Tourne interieur

Na Noorwegen de rest van de EU

In Noorwegen deed de Tourne het goed, in het eerste seizoen dat hij daar op de markt was. Nu is de rest van Europa aan de beurt. Tourne wil met name de ervaren camperaar met hogere eisen bereiken. Het merk positioneert zich aan de bovenkant van de buscampermarkt. Dat begint met een rijke standaarduitrusting. Zo zit er een tent bij en een trekhaak op. Dat hebben we niet eerder gezien. Standaard is ook een achteruitrijcamera. Optioneel kun je kiezen voor vloerverwarming.

Tourne keuken

Tourne is vierpersoons buscamper

Het tweepersoonsbed is dwarsgeplaatst achterin. De bedmaat is 190 bij 140 centimeter. In het midden de badkamer met toilet en douche en een keukenblok. Het achterste gedeelte met het bed kun je ook omtoveren tot een ruime garage. Daarvoor hoef je alleen een schuifdeur dicht te doen. Zo ontstaat er onder het bed een grote bagageruimte. Het bed is ook op te klappen voor nog meer ruimte. Bij het bed zien we speakers en usb-poorten. De verlichting is niet alleen dimbaar, je kunt vanuit het bed zelfs de kleur veranderen.

Tourne bed

Voorin een zithoek, bestaande uit een bank en de draaibare cabinestoelen. Hiervan is een tweede tweepersoonsbed te maken. Dat heet bij dit merk het ‘Dream 4’-systeem. Zo maak je van de Tourne een vierpersoons buscamper. Het keukenblok heeft ruime laden en een koelkast met 90 liter inhoud.

Hybride verwarming

Verwarmen doe je op diesel of op gas. Dat eerste via de ingebouwde Evo 4 kW, het tweede via een Whale vloeistofverwarming. Ze zitten weggewerkt onder de vloer en nemen zo geen ruimte in beslag. Er is een flinke isolatie van 33 millimeter dik Armaflex aangebracht. Deuren, dak, vloer, wanden en wielkasten zijn meegenomen. De Tourne kan dus tegen lagere temperaturen en in de zomer blijft het langer koel. Boven de zithoek en het bed een dakluik.

Op Peugeot Boxer

De dubbele ramen zijn voorzien van verduisteringsrollo’s en horren. Eveneens onder de vloer de verwarmde water- en afvaltank. Ieder met een inhoud van 100 liter. De hordeur is standaard. De Tourne buscamper heeft de Peugeot Boxer als basis. In beide gevallen is hij 5,99 meter lang.

Naar de site van Tourne Mobil.

Edit: inmiddels is er ook een Nederlandse dealer:  www.campers.eu in Naarden

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!