Tonke Van

Buscamper Tonke Van vernieuwd

Campers

De nieuwe Tonke Van heeft de VW T 6.1 als basisvoertuig. Bij de vernieuwing is ook het interieur onder handen genomen. Inclusief de bijzondere – naar buiten draaiende – keuken.

Tonke luistert naar feedback

In de vijf jaar dat de Tonke Van op de markt is, kreeg het bedrijf vele reacties. Daar zaten slimme ideeën bij. Daar heeft Tonke nu iets mee gedaan. Bij de overstap naar de VW T 6.1 kwam er een heel nieuw ontwerp voor het interieur, geïnspireerd op alle feedback. En noviteiten qua techniek. Zo kwam er o.a. een nieuwe – nog steeds naar buiten draaiende – keuken.

De keuken kreeg een ander uitdraaimechanisme. Het scharnier kan naar alle kanten worden gesteld. Je hoeft niet meer de tafelbladen naar boven te klappen om de keuken te blokkeren. Door de nieuwe eindstop kan hij niet meer per ongeluk tegen de schuifdeur draaien. Een gasveer onder het keukenblok zet het vast na het naar buiten draaien. Je kunt daardoor dichter tegen het fornuis staan tijdens het koken. Lekker buiten koken en als bijkomend voordeel: je hebt de ruimte in het interieur van de Tonke Van.

Tonke Van keukenblok

Verbeterde draaibare keuken

De tafel verhuisde naar de zijkant van het keukenblok. Daardoor ontstaat een veel breder aanrecht. Nieuw zijn ook de lades met softclose-sluiting. Het fornuis kreeg een iets smallere – maar wel diepere – spoelbak als buur. De twee gaspitten staan verder uit elkaar. Daardoor passen er nu ook grotere pannen op. Ook de grote kast binnen is van een nieuw slim ontwerp.

Tonke Van XL
De Tonke Van XL.

De Tonke Van heeft behalve de optionele naar buiten draaiende keuken nog een leuke optie. Dat zijn twee schuifdeuren in plaats van één. Voor nog meer buitengevoel in de buscamper. En wil je een maatje groter: hij is er ook als XL. Dan krijg je er 40 centimeter interieurruimte bij. De Tonke Van werd door zijn slimme ontwerp zowel in 2016 als in 2016 NKC Kampeerauto van het Jaar in de categorie buscampers. Op onderstaande site kun je alle mogelijkheden bekijken.

Naar de site van Tonke.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!